Jag har börjat den här dagen med en tisdagsvärdig frukost. Både PURE och Paleo! Bakade äggulor i avokado och juice på apelsin och päron. Äggvitan sparar jag till lunch, funkar perfekt i smoothie eller gröt eller för att baka mellanmålsbars på.
Bakad avokado är superenkelt att göra:
- dela avokadon på hälften och ta ut kärnan
- gröp ur så att en äggula får plats
- skär bort en del av undersidan på halvorna så att avokadon kan stå på en plåt
- häll i en äggula i varje halva
- in i ugnen på ca 180 grader tills dess att gulan stelnat, typ 5-10 minuter
Resten av dagen ska jag spendera med att bli frisk. Jag mår bättre än igår men känner mig ändå rätt ynklig och svag. Eftersom jag behandlat alla tisdagar så himla väl det här året så hoppas jag att just den här tisdagen kan vara snäll tillbaka. What goes around comes around!
12 kommentarer
Har testat nu. Mmmmm, mycket gott! Tack för tipset!
Verkar väldigt gott det där med bakad avokado. Blir ju tvungen att testa snarast möjligt! Måste bara vänta tills en av våra hårda avokados blir mogen.
Helena: tack vad glad jag blir! mitt porslin är i olika färger och kommer från bruka design!
Jag gillar verkligen ditt porslin som man får se i dina bilder. Får man fråga vilket märke det är?
mvh Helena
Ja det är gott! Annars skulle jag inte blogga om det. 🙂
Och ja, gulan är stel! 🙂
Kul med ägg-gula som avokadokärna! Ser inte så stel ut på bilden bara…
Är de goda? Jag har aldrig bakat avokado.
Ha en SUPER bra tisdag.
kram
Detta måste jag testa! Ska göra det när jag kommer hem från jobbet i kväll!
Häftigt, det får man pröva!
Krya på dig!
Vilken snygg frukost! Måste testa den där avokadogrejen!
Smaskens, det ska jag testa!