Igår kockades det ihop lammfärsbullar och spenatsallad med päron, citron och chili. Väldigt pure! Ekologiskt ända ut i fingerspetsarna med undantag för en enda sak: chilikryddan.
Lammfärsbullarna var gjorda på lammfärs, chilikrydda (anchostyle) och 1/2 pressad citron och stektes i ugn. Salladen var lite mer fantastifull. Babyspenat, gul paprika, avkoado, päron, cashewnötter och pumpakärnor. Jag slog över en dressing gjord på rapsolja, pressad citron och samma chilipeppar som i lammfärsbullarna. Strålande gott!
7 kommentarer
Inspirerades av detta och lagade liknande middag idag. Mycket smaskigt. Tack för inspirationen!
Satt precis och funderade på vad jag skulle äta istället för sonens önskemål om pasta carbonara och det här låter otroligt gott. Tack för tipset!
Gottgottgott – ska laga när jag kommer hem igen från träningshelgen i sthlm!
Sofia: bra idé att frysa in. om maten nu kommer så långt innan den försvinner på nån tallrik…
Pethra: ja visst är de fina, de kommer från bruka design. jag valde olika färger i allt mitt porslin. himla nöjd!
Josefin: tack! 🙂
ser riktigt mumsigt ut!
Låter smask! Men – vilken himla fin tallrik! 🙂 Var har du köpt den?
Mmm, lammfärsbullar, låter smaskens. Och köttbullar generellt sett är ju faktiskt grymt att göra egna ekologiska för att ha i frysen och ta till som snabbmat.