Det här med sockerberoende är inte något som jag är drabbad av – men däremot får jag sötsug när jag äter vissa typer av kolhydrater. Hur som helst, det pågår rätt många sockermatcher runtom i landet och till er vill jag berätta att det går väldigt bra att baka utan socker! Det spelar ingen roll vilken kosthållning man tyr sig till – det där med bakverk är något man nästan alltid har gemensamt. LCHF-anhängarna har sina tips och trix, och raw foodfolket sina. Det finns gigantiskt många tips och recept att ta till sig av om man surfar runt lite.
Jag har bakat proteinkakor att ta med till jobbet som mellanmål. Väldigt enkla – väldigt goda! Man kan också göra mer klassiska nötkakor. Eller kokostoppar. Eller raw foodpaj. Rulla bollar. Och göra chokladmousse. Bland annat.
19 kommentarer
Leta efter maple sugar … så gött! Rundare och mer “lönning” smak än socker.
Katarina: nej aldrig stevia, men jag använder agave och sweet freedom ibland. av de två gillar jag agave bäst. såg att det fanns en artikel om stevia på svd.se idag!
Petra: tack för tips! maple syrup ger mig kanadalängtan 🙂
… mycket sällan “är sugen på” sött ska det såklart stå.
Jag använder Maple Syrup eller Maple Sugar om jag vill söta till det (vilket är rätt sällan för jag är som du mycket sällan på sött). Och så tycker jag att kanel är ett perfekt substitut för socker, det har en naturligt söt smak.
Har du provat baka med Stevia någon gång? Blir supergott och är helt naturligt. Jag har precis upptäckt det och ska börja provbaka massor 🙂
Fantastisk bild Sara… Och det lät riktigt smarrigt. De ska jag nog nästa här framöver 🙂
Jessica: japp. och skinka!
Anna: ja ett kul bär!
Andréa: bra tips, ska testa mitt karobpulver på det! nu behöver jag iof inte så mkt energi utan sådant som mättar, men ändå. 🙂
Just det, de ska rullas i kokosflingor också 🙂
Jag bakar gärna – både med och utan raffinerat socker. Jag har precis mixtrat fram det ultimata mellanmålet för mig som har lite svårt att få i mig tillräckligt mycket energi ibland. Små bollar som ger mycket energi utan att mätta särskilt mycket. Goda dessutom 🙂 De består av mandlar, cashewnötter, torkade aprikoser (de här tre brukar jag blötlägga en stund innan mixning, vet dock inte om det spelar så stor roll), kokosolja, rågflingor/havregryn och carobpulver. Smakar sådär lagom sött och mumsigt!
Så gott! Har precis upptäckt mullbär, vilket fantastiskt skojigt bär! Smakar som en blandning av nöt och bär… me like!
Ja det är helt galet. Det är till och med socker i tacokrydda och tacosås… :/
Maria: hej hej! kul! ja de brukar vara billigare där – men ett par feather här hemma kostar under 1000-lappen. adidas är rätt billiga jämfört med många andra! vet att många beställer via nätet också, från utländska shoppar. fast kan vara bra att testa dem först1
Jonna: tack snälla! ja de är goda!
Ser så himla gott ut! Den kakan till en kopp kaffe… mmmm! Söndagslöpningen såg också härlig ut, trots “söndagsseg” känsla! Fin bild på dig i snön!
Hej! jag blev sugen på att köpa ett par adidas marathon eller/och feather som du skrev om i ett tidigare inlägg, min fråga är om du vet om dom är billigare i usa? tack för en blogg som verkligen inspirerar!
Anna: ja det är proteinkakorna! om du vill ha bild utan text så kan jag skicka till dig!
Erika: man kan ta bort den torkade frukten! mina blåbär är inte torkade. och ja, det är verkligen socker i så himla MYCKET så den som säger sig inte äta socker för att man skippar vanliga bakverk är lurad.
Karin: 🙂
Vilket bra tips:)
Å jag älskar nyttiga/re kakor och fika 🙂 Ska tipsa en kompis också som är tvingad att gå på en äkta sockerdetox av hälsoskäl (sen 8 mån!!). Men jag tror inte ens hon får äta torkad frukt och sådär… Inte dadlar och sånt heller som det är i typ alla rawfoodrecept. När jag pratar och umgås med henne inser jag verkligen hur mkt socker det egentligen är i ALLT. Galet. Det säger ju en del om oss människor.
Not saying att t ex dessa recept inte kvalar som nyttiga imo 🙂
får jag låna den här fantastiska bilden? Lägger gärna upp receptet på bloggen. Det ser så otroligt gott ut. Är det proteinkakorna?