Igår gjorde jag min första raw food äppelpaj. Raw food är mat som inte hettats mer än upp till 40 grader och är ofta vegansk och gluten- och laktosfri. Jag har inga planer på att gå över till raw food, men det finns rätt mycket kul saker att göra – varav efterättspajer är en grej!
Receptet här himla enkelt, så det är lika bra att jag delar med mig av det på en gång:
Degen:
- 4 dl mandlar
- 1 msk rapsolja eller mandelolja
- 1 krm muskot
- 2 tsk kanel
- 5 färska dadlar
- 1 msk honung
- 1 nypa salt
Fyllningen:
- 1-2 äpplen
- 1 banan (jag använda 1/2 avokado istället)
- 2 dadlar
- 1 tsk kanel
Garrneringen:
- Äpple
Gör såhär:
- Kör mandlar i mixer tills det finfördelats till mjöl.
- Blanda i olja, urkärnade dadlar, kryddor och salt.
- Tillsätt honung så att det blir mer av en deg.
- Tryck ut i pajform.
- Kör ingredienserna till fyllningen i en mixer.
- Lägg fyllningen på pajdegen.
- Garnera med skivade äpplen och kanel (jag hade också kokos)
Servera pajen med cashewgrädde (cashewnötter som mixas till mjöl och som sedan mixas till grädde med tillsatt vatten och lite olja)
11 kommentarer
Låter riktigt smarrigt! Jag är inget stort fan av efterrätter generellt. Men det här receptet bara måste jag testa!
Mums, vad gott det lät!
låter supergott och spännande! är nog något jag ska prova på 🙂
Åååååh… DET lät gott!! Tack för tipset (och för besöket i bloggen! :))
Tips: du hittar prisvärt mandelmjöl på Lidl (där hittar du även prisvärda chokladtomtar…) Trevlig helg! /Anna
Spännande. Där kom ju receptet på cashewgrädden – måste testa! Hur smakade pajen då?
Spännande, den måste jag prova.
Låter spännande. Själv försöker jag äta raw food då och då, framför allt i form av råa grönsaker som sidedish men har liksom du inga planer på att gå över till det helt och hållet. Jag gillar varm mat. =) Raw Food är för övrigt ofta icke-vegansk eftersom att honong ofta ingår, fast det kan man ju lätt byta ut mot ex agave nectar.
Mumma!
Åh vad underbart gott det ser ut! Måste testa!!