Det finns en sak jag känner att vi måste prata om. Sötpotatis! Hur god som helst: gärna tillsammans med chevré – eller kiwi. Otippat, jag vet. Men testa!
Det finns överlag rätt mycket roligt man kan göra med sötpotatis. Rosta tillsammans med rotfrukter till exempel. Eller göra puré. Eller bara koka och blanda med kul grejer till en rejäl hälsotallrik. Idag låg där sötpotatis, kiwi, kyckling, chevré, frästa hyvlade morötter, pumpakärnor och gojibär på min. Igår bytte jag ut vissa grejer mot babyspenat och hasselnötter. Sallader och “hälsotallrikar” blir som godast när man har i lite allt möjligt och skippar den där traditionellt tråkiga isbergssalladsmixen.
8 kommentarer
Isbergssallad borde förbjudas. Fattar inte varför salladsbarer envisas med att fylla två tredjedelar av tallriken med krafset. Eller jo förstås, det kostar ju inget. Myyycket bättre med sötpotatis 🙂
Tips: sötpotatis, röda linser & quinoa är en superkombo som bas för det mesta
Ja sötpotatis är verkligen gott! jag brukar mest rosta i ugn tillsammans med andra rotfrukter, men jag har även gort mos till Sixten och det var gott 🙂
Sötpotatis och chévre skrev jag om också för ett tag sen. Det är verkligen otroligt gott!
Tycks mig se två flaskor vin i bakrunden… Bra att du har koll på var dina godaste antioxidanter kommer ifrån 😉
Kram
S
Spännande kombo – sötpotatis och kiwi! Det måste jag testa!
Testa ugnsrosta med olivolja o flin salt o färsk rosmarin o ät med keso!! Det levde jag på i Aus!
Snorkkis: har precis fått tipset mandelsmör m flingsalt på de där rawfoodkexen. annars har jag det i smoothies mest. 🙂 tusen tack för senast!!!
Sötpotatis med kiwi – ja det var faktiskt otippat. Vad brukar du annars använda mandelsmör till – typ smoothies? Fick en fin fin burk 😉 som jag vill använda på bästa sätt.