Jag tipsade om stekt paj för ett tag sedan. Häromsistens gjorde jag en annan variant: päronpaj med nötter. Det är, som det mesta annat jag gör, mycket enkelt:
1. Lägg en klick smör i stekpannan och låt det smälta
2. Medan smöret hettas upp, strö över kanel och kardemumma
3. Hacka nötter (jag använde hasselnötter och mandlar) och fräs i pannan med smöret och kryddorna
4. Skiva päron och fräs tillsammans med nötterna och smöret och kryddorna
5. Servera med vad du vill. Jag åt Skyr till, men kvarg eller kesella funkar också. Godast är nog grädde!
12 kommentarer
Känner mig som lite av en besserwisser, men jag skulle nog föredra att kalla detta för “kanel- och kardemummastekta päron med nötter” och inte “päronpaj”. En paj är väl något man bakar i ugnen, i form av en fyllning kombinerat med någon form av deg (över och/eller under fyllningen)?
Lovely! Åt sönder mig på det i somras, kanske dags igen?! Tack för återtipset. Brukar glömma bort goda saker efter ett tag!
Jag har gjort det!!
Ska lägga en bild på bloggen! Tack Sara!! mums
Mums! men blir svårt att hålla sig ifrån att äta pajen med glass eller grädde. 😉
Erika: yes precis! men det brukar oftast finnas kesella i alla butiker men inte kvarg.
Coyntha: ja gör det!
Det här måste jag testa! Kanske ikväll??
Trevlig helg!
Kvarg och Kesella är väl samma sak? Kesella är väl bara ett varumärke. Som lyckats väldigt bra. Typ som Keso. Sorry. Jag är lite av en språkfascist som inte kan hålla sig 🙂
Ida: yes, do!
Prralin: jadå!!
Jojohanna: haha ja, fast just denna var inte min frukost… 🙂
Dessutom känns det okej att äta paj till frukost om man gör på det här sättet…
Mmm ser smarrigt ut! Och verkar onekligen enkelt, det borde man klara av att testa själv också… 😉
mmmmm det vattnas i munnen! Måste testas 🙂