Det där med pofiber har varit en gåta under lång tid. Vad är det? Var hittar man det? Daglivs på Kungsholmen har typ allt som finns och – såklart – även pofiber. Här kan man läsa vad pofiber är!
Njutmatbloggen använder pofiber till det mesta och idag “premiärbakade” jag min pofibermacka. Superenkelt och rätt så gott. Eller, inte äckligt i alla fall. Jag kände nog inte riktigt vad det smakade eftersom jag hade himla smarrigt pålägg: philadelphiaost och parmaskinka.
Pofiberbröd gör man till exempel genom att vispa ihop 1 ägg, 20g smält smör, de kryddor man vill ha (man kan göra kardemummabröd bland annat) och typ 3 msk pofiber. Jag stekte sedan till en brödskiva i en stekpanna och det tog ungefär 2 minuter.
Jag åt min pofibermacka med philadelphia och parmaskinka som smörgåsmiddag igår kväll tillsammans med 2 kokta ägg och 1 burk Skyr. Lite senare kilade jag iväg på vinkväll med vänner. En finfin tisdag!
9 kommentarer
Pofiber kan man göra toppengoda grejer med!
Jag tänkte fråga hur man hamnar på randen nedanför? kan man köpa in sig eller läser du ens blogg och ser om den passar in? 🙂
Det ser nästan ut som liten hamburgare.. och det låter väldigt intressant så det måste jag nästan prova! Om jag nu hittar pofiber 😉
SV: Än så länge har jag bara smakat hallon/granat och blåbär och då gillar jag den första bäst men ska prova de andra två om en stund och blogga lite om det 🙂
Vilket bra recept – det måste jag testa som variation till de “vanliga” pofiber mackorna jag gör. Och nu ska jag lägga upp receptet på smörgåstårtan!
Måste läsa på! Tack för tipset! 🙂
Du lyckas få något med Pofiber se väldigt aptitligt ut. Härliga bilder!
Det SER i alla fall gott ut på bilden 🙂
spännande!
Allt stod ju att läsa… . Får inte har så brottom…
Pofiber står på hyllorna där det finns glutenfritt. Kan använda det i bröd så det bli saftigare eftersom det bider vätskan. Och det är gjort av potatis tror jag.