Apropå mat – jag är galet inspirerad av den här bloggen just nu och hämtade både det ena och det andra därifrån till gårdagens måltider. Eller, inte frukosten då för det blev en rätt misslyckad smoothie – jag gillar inte krossade hampafrön har jag kommit fram till.
Under dagen marinerade jag strimlad zucchini i olivolja och wokade sedan “till pasta”. Himla smart! Jag har ju gjort zucchinipasta förut – men aldrig marinerat den innan. Det blev carbonarasås till – och lök är ju som sagt supermat. På lunchen åt jag 2 stekta ägg med ost imellan (är det fler som jag som tycker det är svårt att hitta ekologisk ost? Nu fick det bli grevé – det enda ekoalternativet som fanns) och avokadohalvor med färskost. En bra matdag!
6 kommentarer
Bra bloggtips! “Pasta” på squash är verkligen toppen!!! Fast jag gör det för sällan!
när jag gör Squashtagliatelli hyvlar jag tunnt precis som du, sen saltar jag dem och låter dem ligga en stund för att dra ut så mkt vätska som möjligt. Kramar ur vattnet och fräser i smör och vitlök. Blir super! Har inte testat carbonara med sån “pasta” än med det måste jag göra snart.
Gjorde cheesy eggs imorse till frukost och det var ju bara såå gott. ny favvofrukost för mig.
Pilla: yes love them! från bruka design!
Felicia: 🙂 denna gång gjorde jag på lök, bacon och grädde men enbart bacon och äggula skulle funkat också. och parmesan!
Annoula: härligt!!!
Smaskens! Ligger och vänta rpå frukost och klockan är… ehh… 11.. :)! Får besök idag och lite lyx!
åh, det där skulle jag aldrig fått syn på nu när jag ligger här å e kvällshungrig 🙂 (kvällsmålet redan intaget för timmar sen, haha)
Ser galet gott ut. Brukar steka vitkål och använda som pasta istället men de där ser ju så stört gott ut så de måste provas.
Är det bara stekt bacon och äggula på sedan?
Härlig tallrik den röda!