Jag har fått plats på ett superlångt spinningäventyr idag och firade därför rejält igår. Jag stod vid spisen hela eftermiddagen och hade en massa kul grejer som jag ville få lagat. Citruslax med pistachmandel och fänkålsmos till exempel. Och chokladfudgetårta. Det blev hur gott som helst och var riktigt enkelt att få till. Mellan varven gjorde jag en egen version av dessa powerbars.
Jag blandade boveteflingor, dinkelflingor och havregryn tillsammans med solrosfrön som jag rostade på spisen. Sedan skar jag fikon i småbitar som jag mixade till en gegga tillsammans med grynmixen och jordnötssmör. Jag hackade småbitar med mörk choklad också. Man kan verkligen variera i det oändliga och nästa gång vill jag ha i mer protein och ha i lite vanilj.
5 kommentarer
haha nääääää jag vill ha lapparna kvar. har det även på andra ljuslyktor typ orrefors och liknande. spanande in just den detaljen lite extra på visningen jag var på igår – lägenheten var väldigt iittalastajlad! märkena var kvar. detta kanske delar hela svenska folket?? 🙂
ja, barsen var med – mycket goda!!! lite smuliga men man kan ju ha i mer blöta grejer. eller doppa dem i choklad??
Urk… min kommentar ser lite pekfinger-aktig ut. Var ju inte meningen. Hade du med powerbarsen under spinningen idag?
Joo, snälla ta bort alla labels! Laxen såg verkligen god ut, och fänkålsmoset måste jag testa.
Maria: nä, har aldrig sett nån ta bort de lapparna faktiskt…
Ser otroligt gott ut, speciellt laxen… men ska du inte ta bort klisterlappen på ljusen… då blir de ännu finare 😉