Ibland äter man så god mat att smaklökarna dansar och ler. Frukosten var en sådan upplevelse. Den intogs alldeles nyss och bör väl rent tidsmässigt sätt klassas som lunch istället. Men skit samma – det var den godaste (omelett)pizzan jag någonsin ätit!
Hela morgonen spenderade jag på gymmet. Fick visserligen sova ut till strax efter 8 men sedan fick jag bråttom. Hann med ett glas mjölk i farten innan jag stack till gymmet. Hakade lurarna på öronen och powerwalkade 30 minuter på bandet innan det var dags för 30 minuter spinning. Sjukt tufft upplägg med mycket stående. Just the way I love it. Det vara bara att ösa – 30 minuter går fort. På 30 minuter vågar man köra järnet. Som tack tillbaka känner man sig oövervinnerlig.
Stegade iväg till styrkesalen och satt och pustade ut i några minuter. Min plan sa att jag skulle vara med på TRX-klassen men jag orkade inte kriga mig till en biljett. Folk skockades som hyenor i repan. Jag sket i det. Bestämde mig för att fokusera på biceps, triceps och baksida axlar istället och malde envist på. Bestämde mig för minst 10 set per muskelgrupp och utförde.
Avslutade på löpbandet igen – powerwalkandes. Varierade hastighet och lutning så att de avslutande 30 minutrarna skulle gå så fort som möjligt. Maxade på 7km/h och 7% lutning. Då var det lite jobbigt. Men det är när det är jobbigt som det ger lite mer.
Sedan gick jag hem och lagade pizza. Här är receptet:
Träningsglädjes omelettpizza:
2 ägg
en skvätt grädde
en bit riven eller skuren Västerbottenost
en näve Ruccola
parmaskinka eller bresaola eller annan lufttorkad skinka
Vispa ägg och grädde och häll i stekpanna på medelhög värme. Lägg på ostbitarna och grädda tills omeletten stelnat så pass att du kan lägga den på tallrik. Lägg på ruccolasallad och toppa med lufttorkad skinka. Pricken över i skulle kunna vara ett gäng halverad körsbärstomater.
14 kommentarer
ja tack! 😀
Apropå plast i mikron: Kan du inte lägga lchfbrödsmeten i en porslinstallrik/skål och mikra? Då blir det ju inga gifter i maten. 🙂
Alla: ja hem och laga pizza!!!!
Petra: haha
Fine: vilket lustigt sammanträffande. världen är weird ibland!
Vilket pass du fick till på gymmet – Vilken underbar energi! Du måste ha laddad på ordentligt kvällen innan med massor av kolhydrater med tanke på att du bara hann med ett glas mjölk. 😉
/ Petra
Bra upplägg: först träning och sedan den där goda pizzan!
Oh tack för tipset!
mamma mia Sara – det där såg helt gudomligt ut!
Vet du vem som steg ut ur en affär på gatan, mitt framför mig idag? Min PT, som jag skrev om! Jag kan tycka sådant är läskigt, jag har inte sett honom sen oktober, och så skriver jag och du om honom och vips! Nästa dag går han nästan rakt in i mig.
Angående brödsmeten i micron så läste jag detta hos Zarah Öberg för en tid sedan: http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=1361&print=1
Åh, det där ser sjukt gott ut. Jag älskar att man blir så mätt på ägg 🙂
Ser sjukt gott ut med den där toppingen! Jag fiskar upp lite parma på vägen hem från träningen ikväll och gör en likadan, fast till middag 🙂
Beffa; det du skriver är sant!!! det enda “goda” lchf-brödet jag ätit var bröd jag gjorde själv – mandelbröd: http://www.traningsgladje.se/2009/08/brod-utan-kolhydrater/ (det enda jag inte gillar med detta är att man lägger “smeten” i en plastlåda och ställer in i mikron. plast i mikron är en dålig idé eftersom det släpper ut gifter, särskilt när det blir varmt…
Ja det är fasiken inte lätt!! Älskar också bröd och har framförallt för lätt för att tröstäta godis osv när jag mår dåligt. Men har insett att jag egentligen får samma kick av att röra på mig som den där godispåsen, man slipper bara må ännu sämre om man rör på sig när man är deppig ist för att köpa godis. Så det går ju åt rätt håll iaf. men det där brödet…lchf bröd är INTE lika gott alltså…suck!
Beffa: ja jag vet ju vilken typ av kost som funkar för mig. har haft lite svårigheter att hålla mig till den under det senaste året. jag älskar lchf-mat men jag älskar ju bröd också…
Mmmm, såg kalasgott ut!! Blev väldigt sugen helt plötsligt, jag som nyss ätit. Ser att du äter mer åt LCHF håller nu. 🙂 Roligt när det kommer recepttips som passar mig också 😀