Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Pepparkaksmuffins

  • 15 december, 2010
  • 9 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Jag och min Göteborgsträningsbloggarvän har båda en fallenhet för att äta pepparkaksmuffins. Eller hade. För i år har jag inte ätit en endaste en från Espressho House och vännen har gått över till pepparkakscookies från nyss nämnda kedja. Efter träningen igår bjöd jag familjen på julfika – pepparkaksmuffins var självfallet ett givet inslag!

Jag bakade mina från en färdig mix. Jag tillsatte bara vatten. När jag rört smeten slät så tillsatte jag frysta lingon och klickade ut i muffinsformar. In i ugnen lite längre än jag trodde och när de kallnat på galler så försökte jag smeta ut topping lite fint. Det är svårt. Helst skulle jag velat ha spritsat ut den snyggt á la Laila men det kändes också lite överkurs.

Glasyren gjorde jag på philadelphia, smör och florsocker – standardingredienserna för morotskaketopping alltså. Jag tillsatte kardemumma men kan tänka mig att den går att variera på en mängd olika sätt. För att lattja till det lite toppade jag med fler frysta lingonbär innan servering.

Jag gjorde Rocky Road också eftersom Miss Agda bjöd på receptet. Jag valde åttiofemprocentig finchoklad, dumle, skumtomtar och torrostade jordnötter. Det blev mäktiga godisbitar som man inte behöver äta så många av. Givetvis är det en stor bonus att den innehåller choklad av god kvalitet men det känns alltid som en waste att smälta ner sådan choklad. Då kan man lika gärna äta den som den är liksom. Fast det är inte lika mycket känsla i det förstås…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Functional moves
  • Livet med mera

Release your inner warrior

  • 14 december, 2010
Läs mer
Nästa artikel
  • Livet med mera

Antar du utmaningen?

  • 15 december, 2010
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
9 kommentarer
  1. fine skriver:
    15 december, 2010 kl. 21:15

    åh va det kliar i bakfingrarna, jag måste nog binda upp dem så de inte sliter sig och bakar loss rejält. No sugar xmas är lite av tanken, än så länge går det bra, men den “riktiga” julen har ju inte börjat 😀

    Svara
  2. Sara skriver:
    15 december, 2010 kl. 16:00

    😉

    Svara
  3. Josefine skriver:
    15 december, 2010 kl. 14:27

    Åh rocky road….måste baka!
    Tack för tipset!

    Svara
  4. Sara skriver:
    15 december, 2010 kl. 14:19

    haha, balans vet ni! 🙂

    mixen är vanlig “mjuk pepparkaka” som finns både som icas egna märke och kungsörnen!

    glasyren är på 1 stort paket philadelphia, typ 2 dl florsocker, typ 50g smör och lite skak med kardemummapåsen. typ. 😉

    jag mixade i typ 2 dl frysta lingon i själva smeten också. annars behöver man bara vatten till den!

    Svara
  5. Ulrika skriver:
    15 december, 2010 kl. 13:29

    Jobbigt inlägg att läsa i värsta sötsuget efter lunchen… Har i alla fall klart för mig nu vad jag ska baka till helgen! Och troligen blir det en omgång Rocky Road också, det är ju snart jul 😉

    Svara
  6. Erika skriver:
    15 december, 2010 kl. 13:27

    Jag känner ett starkt baktvång. Ska fixas i helgen! Låter sanslöst gott! Vilka proportioner gäller för glasyren? Och finns mixen på typ ICA? Vad är det jag ska leta efter? *lätt desperat* 🙂

    Svara
  7. Fitnesscoachen skriver:
    15 december, 2010 kl. 11:57

    Men shit vad sugen jag blev nu!! Åt rocky road hos Andréa i lördags och vill bara ha mer mer mer!! 🙂

    Svara
  8. sanna skriver:
    15 december, 2010 kl. 11:48

    Här har det bakats hör jag! Jag mäktade med att baka lussebullar men annars är baka nog det värsta jag vet! Laga riktig mat är SÅ mkt roligare. Men jag gillar alla som bakar, för då får man alltid så trevligt fika när man kommer på besök!

    Svara
  9. River skriver:
    15 december, 2010 kl. 11:15

    Jag gillar att du länkar mig när det handlar om pepparkaksmuffins. Kan intyga att jag endast ätit EN pepparkaksmuffin och kanske.. hmm 5 cookies, men tack för länken. 😛

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA