Jag har experimenterat lite och kanske har jag hittat lösningen nu – gröt som faktiskt mättar! Jag får se hur länge jag står mig på frukostgröten. Kanske över vinterpromenaden på lunchen till och med?
Jag gjorde gröt på havregryn som vanligt. Under kokningen hällde jag i lite vetekli, mest för att jag hade det hemma. Man kan ju ha i lite vad som helst egentligen. Linfrö, till exempel. Det magiska ligger inte i just den här ingrediensen.
Det magiska ligger i ägget som jag kläcker i. Och det magiska ligger kanske i den matsked kokosfett som jag också har i? Ja vi får se, i alla fall.
Jag lät allt koka ihop precis som med vanligt gröt och mot slutet tillsatte jag frysta blåbär också. Sedan hällde jag gröten i den morgonfinaste skålen jag har, vilket faktiskt är en tekopp.
Istället för traditionell mjölk blandade jag kvarg med acaipulver och serverade till. Alltihopa toppades med mandlar och lite ringlad honung.
10 kommentarer
Till alla som inte har tid: det tar inte längre tid än vanligt gröt. och marginellt längre tid än att bre en macka. men lite mer tid än fil och musli såklart. 🙂
Mikael: tror du det verkligen??
Camilla: ja precis!
Frida: hur man reagerar på kyla är lite individuellt, vissa får t.ex. problem med luftrören! Just nu är det inte särskilt kallt här men jag springer upp till -15 ungefär. Om det blåser mycket och är -15 så kanske jag hoppar löpningen… 😉 klä dig med många tunna lager, det finns också underställ med windstopperfunktion. sånt är smart!!
Knäcker du bara i ägget, blandar och sedan låter det koka med hela koktiden? Eller hur gör du?
Hejsan!
Tänkte på inlägget som du skrev om löparterapi, det är verkligen underbart då man tagit sig ut i en snöstorm men kommer tillbaka lite slutare men ändå “starkare”. En fråga bara, hur kallt har ni nu? Vi har mellan -6, till -12, när tycker du man ska sätta en gräns på hur kallt det får vara då man springer och vilka kläder bör man ha, tycker det är väldigt svårt!
Tack på förhand/Frida
En salig blandning och det ser verkligen mättande ut.
Vad tror du om en avocado också 😉
Låter jättegott, om man hade haft tid och möjlighet att stå med sånt på morgnarna innan frukost 🙂
Hm, men det borde ju bli samma mättnad som att äta ett kokt ägg bredvid (om man bortser från kokosfettet)? Smaken osv är ju en annan femma 🙂
Låter gott! Men lat som man är på morgonkvisten orkar man ju knappt göra nåt mer avancerat än snabbgröt i mikron. Men om du fortsätter fresta med såna här goda bilder så kanske… 😉
Det lät verkligen supergott!
Smart! Håller också på och experimenterar med morgongröten, så kanske är det här något jag skulle testa 🙂
Ägg-gröt är så gott och krämigt tycker jag 🙂