Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Meatzza

  • 17 september, 2010
  • 12 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Ikväll serverades det meatzza i det här träningsbloggande hushållet. Vad är det, undrar ni kanske? Som namnet antyder är det en form av pizza, men med köttfärs som botten istället för vanlig kolhydratsdrypande pizzadeg.

Det finns rätt många varianter på pizzabotten: mjuka tacobröd eller ihopmixad blomkål tillsammans med mozzarella, för att nämna 2 av dem. Eller köttfärs, som är det senaste tipset jag kommit över!

Att göra meatzza är enkelt. Såhär gjorde jag:

1. Jag blandade ihop lite köttfärs med 1 ägg.

2. Sedan plattade jag ut köttfärsen till en pizzabotten. Jag gjorde min fyrkantig. Sedan gräddade jag den i ugnen, för mig funkade 18 min i 200 grader rätt så bra. Min köttfärsplatta krympte lite under gräddningen.

3. Under tiden som köttfärsen fixade till sig i ugnen så förberedde jag fyllningen. Jag skivade lök och stekte den försiktigt, strimlade skinka och salami och öppnade burken med champinjoner som Grabben envisades med. Osten fixade sig själv. Cheddar är min favorit! När man lagar mat måste man ju le lite mot kameran, sådär som Leila gör.

4. När bottnen gräddats klart svepte jag över lite tomatsås, precis som på en vanlig pizza!

5. Sedan la jag på allt det andra. Det blev visst rätt mycket lök, men lök är faktiskt en superfood så det var bara bra!

6. När allt låg på pizzan var det dags att stoppa in den i ugnen igen. Jag körde på samma gradantal som förut och hade den inne i ungefär 15 minuter.

7. Sedan var det bara att äta pizzan, fast det har jag inga bilder på. Den var riktigt god! Det kommer bli fler meatzzor i detta hushåll!

8. Och så var det den sista punkten. Den är inte avklarad än. Disken står och väntar och ropar på Grabben från bänken!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

På besök till hösten

  • 17 september, 2010
Läs mer
Nästa artikel
  • Livet med mera

Det är insidan som räknas (också)

  • 18 september, 2010
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
12 kommentarer
  1. Pingback: Meatzza! | Andreas Lindberg | Personlig Träning
  2. Emmas Form skriver:
    21 september, 2010 kl. 19:44

    Blev det mycket vätska för dig förresten? Testade i afton och hela plåten blev ju vätskefylld. Lite dumt av mig att inte tänka på det innan förstås 😛

    Svara
  3. Anna skriver:
    18 september, 2010 kl. 22:47

    Vilket bra tips! En riktig atkinspizza som säkert är jättegod.

    Men den där chokladen i bakgrunden ingick väl inte i receptet.. 😉

    Svara
  4. Karin - FitnessochHälsa skriver:
    18 september, 2010 kl. 20:07

    Vilken bra variant på pizza det där verkade vara. jag tycker inte alls om pizza, men den där varianten kan jag absolut tänka mig att jag gillar!

    Svara
  5. Thea skriver:
    18 september, 2010 kl. 13:28

    Intressant, ska provas.

    Svara
  6. Karin skriver:
    18 september, 2010 kl. 12:43

    Såg gott ut! Ska ta och testa det någon dag!

    Svara
  7. Emmas Form skriver:
    18 september, 2010 kl. 11:12

    Såg gött ut! 🙂

    Svara
  8. Andrej skriver:
    18 september, 2010 kl. 08:07

    En ny TV-kock har sett världens ljus. Pratade med sonen om meatzza;
    -“men det är ju typ degen som är pizza, typ.”
    Så vi får avvakta en stund.

    Svara
  9. Dessi skriver:
    17 september, 2010 kl. 23:40

    Vad kul att du testat meatzza! Snygga bilder 🙂

    Svara
  10. Annelie skriver:
    17 september, 2010 kl. 22:48

    Hm, vilken grej! Själv körde jag på en tortellinipizza till middag http://kraftochenergi.wordpress.com/2010/09/17/tortellinipizza/ . Men den du gjorde, smakar inte det typ som köttfärslimpa med grejs på? Helt klart ett alternativ om man vill ha low carb! Trevlig helg!

    Svara
  11. Jenny skriver:
    17 september, 2010 kl. 21:03

    Snyggaste skjortan! Och snyggaste Sara såklart. Ja, tror du det finns chans att komma med där? Är det inte överfullt där med på zumban tro?

    Svara
  12. Keron skriver:
    17 september, 2010 kl. 20:55

    Du är ju faktiskt lite lik Leila! Det är nog blicken och leendet!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA