Ikväll serverades det meatzza i det här träningsbloggande hushållet. Vad är det, undrar ni kanske? Som namnet antyder är det en form av pizza, men med köttfärs som botten istället för vanlig kolhydratsdrypande pizzadeg.
Det finns rätt många varianter på pizzabotten: mjuka tacobröd eller ihopmixad blomkål tillsammans med mozzarella, för att nämna 2 av dem. Eller köttfärs, som är det senaste tipset jag kommit över!
Att göra meatzza är enkelt. Såhär gjorde jag:
1. Jag blandade ihop lite köttfärs med 1 ägg.
2. Sedan plattade jag ut köttfärsen till en pizzabotten. Jag gjorde min fyrkantig. Sedan gräddade jag den i ugnen, för mig funkade 18 min i 200 grader rätt så bra. Min köttfärsplatta krympte lite under gräddningen.
3. Under tiden som köttfärsen fixade till sig i ugnen så förberedde jag fyllningen. Jag skivade lök och stekte den försiktigt, strimlade skinka och salami och öppnade burken med champinjoner som Grabben envisades med. Osten fixade sig själv. Cheddar är min favorit! När man lagar mat måste man ju le lite mot kameran, sådär som Leila gör.
4. När bottnen gräddats klart svepte jag över lite tomatsås, precis som på en vanlig pizza!
5. Sedan la jag på allt det andra. Det blev visst rätt mycket lök, men lök är faktiskt en superfood så det var bara bra!
6. När allt låg på pizzan var det dags att stoppa in den i ugnen igen. Jag körde på samma gradantal som förut och hade den inne i ungefär 15 minuter.
7. Sedan var det bara att äta pizzan, fast det har jag inga bilder på. Den var riktigt god! Det kommer bli fler meatzzor i detta hushåll!
8. Och så var det den sista punkten. Den är inte avklarad än. Disken står och väntar och ropar på Grabben från bänken!
12 kommentarer
Blev det mycket vätska för dig förresten? Testade i afton och hela plåten blev ju vätskefylld. Lite dumt av mig att inte tänka på det innan förstås 😛
Vilket bra tips! En riktig atkinspizza som säkert är jättegod.
Men den där chokladen i bakgrunden ingick väl inte i receptet.. 😉
Vilken bra variant på pizza det där verkade vara. jag tycker inte alls om pizza, men den där varianten kan jag absolut tänka mig att jag gillar!
Intressant, ska provas.
Såg gott ut! Ska ta och testa det någon dag!
Såg gött ut! 🙂
En ny TV-kock har sett världens ljus. Pratade med sonen om meatzza;
-“men det är ju typ degen som är pizza, typ.”
Så vi får avvakta en stund.
Vad kul att du testat meatzza! Snygga bilder 🙂
Hm, vilken grej! Själv körde jag på en tortellinipizza till middag http://kraftochenergi.wordpress.com/2010/09/17/tortellinipizza/ . Men den du gjorde, smakar inte det typ som köttfärslimpa med grejs på? Helt klart ett alternativ om man vill ha low carb! Trevlig helg!
Snyggaste skjortan! Och snyggaste Sara såklart. Ja, tror du det finns chans att komma med där? Är det inte överfullt där med på zumban tro?
Du är ju faktiskt lite lik Leila! Det är nog blicken och leendet!