Jag har hört talas om att göra pasta på zucchini rätt många gånger förut men alltid tyckt att det verkat skittrist. Hur god kan en zucchini verkligen vara liksom? Sjukt god, visade det sig – även om jag inte gjorde ett endaste dugg med den annat än att skala den i breda tagliatelleremmar.
Jag serverade en tomatlös köttfärssås till och inte bara smaken på zucchini var lik pasta utan även konsistensen. Zucchinipasta kommer det definitivt att serveras i mitt kök fler gånger. Kanske inget jag bjuder gäster på – men det är ypperligt god vardagsmat.
För att göra en hederlig raw food-rätt skulle jag nog servera en pesto till. Eller vad säger ni: Mikkan, Powersus, Jessica och Into the wild–Fredrika, har ni några raw food-tips som kan passa till zucchinipastan?
10 kommentarer
Jag har en gryyyyyym tomatssås i RAW… ska smacka upp den ikväll!
Det här må vara en dum fråga, men, kokar man dem eller äter man dem “råa”?
Ja jag tycker också det är gott. Brukar ha lite smör, en skvätt citron salt och peppar på . Mums
Jag har hittills bara ätit dem med marinerade champinjoner enligt Erikas recept i boken, mycket mycket gott!
Oj det här lät spännande. Är det så enkelt som det låter? Att skala den i tagliatelleremmanr 🙂 Det här måste jag verkligen prova!
Hahaha, Mikkans tips låter svårslaget, men här har du två varianter:
“Ostigt/krämigt”: Kör 2 dl cashew, 1 dl pinjenötter, 2-3 msk pressad citron, 1-2 vitlöksklyftor, 1-2 tsk rå sojasås (nama shoyu el. tamari) i matberedare till jämn smet, tillsätt ev. 1-2 tsk vatten
“Tomatigt/medelhavigt”: Kör 3-4 färska tomater, 6-7 blötlagda soltorkade tomater, 1 färsk dadel, 2 msk olivolja, 2 vitlöksklyftor, en näve persilja, lite salt och cayennepeppar i matberedare till jämn smet.
Båda fritt efter Alissa Cohen, supersmarriga!! Och toksnabba.
Det är verkligen jättegott. Jag brukar köra någon skaldjurssås till. Mums. Nu blev jag nästan hungrig igen. kram
Sicken utmaning! Jag hade nog satsat på en kraftigt tomatig marinarasås, typ mixa soltorkade tomater i olja med lite vitlök, färsk tomat, örter, salt & peppar. Strössla med avocado i kuber och rawfoodrostade frön (lägg i blöt över natt, häll av vätskan på morgonen, bred ut tunnt över en plåt och in i ugnen på 40 grader med lite havssalt…plocka ut på morgonen och du har ett grymt frömums!). Yeah.