Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Raw food på bovete

  • 20 februari, 2010
  • 13 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Jag har experimenterat lite! Igår natt när jag kom hem från AW:n i Göteborg lade jag lite bovete i blöt. Jag har sällan, eller aldrig, lagt grejer i blöt såhär för att äta det dagen efter men det går utmärkt med både bovete och nötter. Enlig raw food och levande föda-filosofin frigörs en massa bra grejer när vissa livsmedel läggs i blöt (och allra helst groddas).

Jag hade förväntat mig att bovetet skulle se helt annorlunda när det fått simma i en skål med vatten över natten men det såg lika oskyldigt ut som i påsen. Jag provade att knapra på en och den var mjuk.

Hur skulle jag göra nu, undrade jag. Valet stod mellan att mixa bovetet i en mixer tillsammans med lite andra prylar till en gröt – eller att hacka resterande ingredienser och blanda det.

Eftersom det blev gröt igår blev det blandning idag. Tillsammans med valnötter, fikon, torkade strödadlar, kokos och banan blev det en god och matig frukost som gjorde mig behagligt mätt. Att experimentera är roligt!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Shopping

Grandpa

  • 20 februari, 2010
Läs mer
Nästa artikel
  • Livet med mera

Powerwalk i djupsnö med stavar

  • 20 februari, 2010
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
13 kommentarer
  1. Plommonet skriver:
    1 november, 2010 kl. 22:01

    Hej Sara! Jag lånade din fina bild på bovetefrukosten till min blogg – jag gör en liknande som inte har fastnat på bild än. Givetvis har jag talat om att det är din bild och länkat dit. Hoppas det är OK – om inte, hör av dig på tar jag bort den på studs! 🙂

    Svara
  2. Sara skriver:
    14 juli, 2010 kl. 20:57

    åååh, nu var det länge sedan jag åt bovete. måste kanske käka det imorgon igen baraföratt. 🙂

    Svara
  3. Mikkan skriver:
    14 juli, 2010 kl. 16:15

    Frukost Mikkan-style! 🙂

    Svara
  4. Tony skriver:
    14 juli, 2010 kl. 08:52

    Hej!

    Jag har ätit bovete till frukost och ibland kvällsmat i flera veckor nu, och älskar det! Jag groddar det dock, det är jättenkelt. Jag använder det sedan som müsli, vilket funkar om groddarna inte har hunnit bli långa. Då smakar det nog mest grönsaker med mjölk. Bleh.

    Blötlägg dem i 5-8 timmar, helst inte längre. Sedan har jag haft dem i en stor sil så att de kunnat rinna av, och sköljt ordentligt två gånger om dagen. På 2-3 dagar får man ätbart, groddat bovete. Nyttigare än bara blötlagt.

    En dag innan de tar slut brukar jag blötlägga nytt, så jag alltid har hemma. Kan också rekommendera mandelmjölk, det är så jävla gott!

    Blötlägg mandlar i typ 12 timmar och skölj av. Mixa med vatten och nåt sötningsmedel som honung, dadlar eller så. Och en nypa salt. Sila det sedan bäst du kan, jag använder en tvättpåse för jag har ingen silduk. Pressa ut det bäst du kan, kvar får du en vit, krämig mjölk som är jäkla nyttig och passar bra med bovetet 🙂

    Svara
  5. Isabelle skriver:
    22 februari, 2010 kl. 07:13

    Jag äter det varje morgon sedan lång tid tillbaka. Är helt fast. =)Mumma =)

    Svara
  6. Mikaela skriver:
    20 februari, 2010 kl. 22:52

    Plus att det är toppen när man lowcarbar som du, mkt mindre kolishalt och högre halt protein jämfört med andra spannmål! 🙂

    Svara
  7. Ingmarie skriver:
    20 februari, 2010 kl. 20:51

    Jag äter med det där typ varje morgon. Blandar även i naturell tofu, olika nötter, vetegroddar, hela linfrö, olika bär och lite youghurt. Bovete är suveränt på många sätt. Bl.a. är det basiskt vilket kan behövas med tanke på hur mycket syrabildande mat de flesta äter (Alla animaliska produkter, bröd, mjöl, socker o.s.v)Testa på! 🙂

    Svara
  8. gullfot skriver:
    20 februari, 2010 kl. 17:33

    Typ vad jag äter till frukost varje dag! Hör av dig om du vill ha en meterlång lista med variationer 😉

    Kan tipsa om att det fungerar utmärkt att röra i en skopa raw hampaprotein också, för extra protein.

    Svara
  9. soffan skriver:
    20 februari, 2010 kl. 15:10

    Mm, smarrigt. Mina havreknäcke med kalkon och keso kan ju slänga sig i väggen i jämförelse 🙂 .

    Svara
  10. Miss Agda skriver:
    20 februari, 2010 kl. 14:48

    Ser riktigt mumsigt ut!!

    Svara
  11. Erika skriver:
    20 februari, 2010 kl. 14:47

    Det ser faktiskt jätte gott ut!
    Något jag tom skulle kunna tänka mig att prova =) Måste bero på att det inte är grönt… 😉

    Svara
  12. magdalena skriver:
    20 februari, 2010 kl. 13:47

    Ser gott ut! Jag äslakr gryn och sånt! I senaste mathäftet på ICa har de grönt tema och där finns massor med recept på gott med bovete, naken(?)havre mm. Måste testa!

    Svara
  13. Jenny, Halmstad skriver:
    20 februari, 2010 kl. 13:20

    Det såg grymt gott ut! Annat än min havregrynsgröt hehe.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA