Allt jag experimenterar med blir inte bra. Häromkvällen gjorde jag blomkålsmos i raw-format och det var ingen höjdare trots alla hyllningar bland nätrecepten. Jag tyckte att det både smakade och luktade blä.
Den enda positiva med blomkålsmoset jag gjorde var att det gick fort och enkelt att göra. Det var bara att mixa rå blomkål med cashewnötter och sedan krydda med svartpeppar och citron (och salt).
Nästa gång jag gör blomkålsmos ska jag nog koka det lite först, mixa och blanda med grädde. Now we’re talking! (Men det är inte lika gott som palsternackspuré)
12 kommentarer
Jag brukar koka blomkålen, mixa med smör och lite grädde.. salta och ha i lite muscot samt dill.. blir precis som potatismos men lite lösare… men gott enligt mig…
Jag tycker att det blir bäst med antingen broccoli i om man gör mos, och att stompa det mer till flisor om man gör rent blomkålsmos, och då gärna koka det lite aldente. Typ såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2009/10/when-i-feel-sad-i-stop-feeling-sad-and.html (mos) och såhär: http://njutmaten.blogspot.com/2010/01/stroganoff-de-luxe.html (blomkålsris)!
Felet med potatismos är att det innehåller potatis! Men, jag kokar hellre min blomkål först!
åh, det där är ju min favvis! =) Äter inte potatisar, så att koka dessa sötnosar, sen i med grädde, vitpeppar, salt och grädde i mixern får det att vattnas i munnen på mig 24/7 😀
Håller nog lite med Karin. Och för att inte tala om mashed sweet potato. Lite salt, lite peppar och voilà! Mumma!
Tycker blomkål gör sig allra bäst som dipgrönsak!
Koka blomkålen i grädde eller mjölk. Mixa blomkålen och späd med grädden/mjölken om det behövs. Det är grejer det! 🙂
Whyyyy? Vad är det för fel på potatis (mos)? 🙂
//Potatismonstret
Inget större fan av blomkålsmos heller, har också försökt, dock med en variant med lite creme fraiche, men konsistensen är ingen vidare 🙁
Ja jag håller fullständigt med! Blä!
Jag gillar de varianterna med riktigt mycket citron och vitlök!
Men för all del, var glad att du inte blev så förtjust. Löjligt mycket kalorier i härligheten med alla cashewnötter, tyvärr. Vanligt hederligt kokt mos är nog bättre där 🙂
Jag älskar blomkålsmos men kokar alltid tills det blivit mjukt, och mixar sen med grädde och smör.
Pojkvännen råkade glömma att koka en gång utan mixade det direkt med grädde och uäääk vad äckligt det blev. Så jag förstår att du inte gillade det! 😛