Jag hade egentligen tänkt göra hamburgare med coleslaw till middag ikväll men när jag öppnade kylskåpsdörren så verkade det oändligt jobbigt. Dessutom intogs lunchen på ett lite snabbare hamburgerställe… (min lunchdejts val). Det blev alltså inga hemmaburgare i det här hushållet. Ingen coleslaw heller trots att jag har ett gigantiskt vitkål som ligger och rullar på köksbänken. (Vad kan man mer göra med vitkål?)
Det blev en smoothie. Igen. Det har jag ju inte druckit sedan igår! Eller om det var förrgår… Denna gång blev det en middagssmothie på mjölk, massor av bladspenat, kiwi, avokado och en liten hint proteinpulver. Jag åt ett par ägg till och nu är jag mäktigt mätt.
10 kommentarer
Jag brukar också göra vitkålssallad! Strimlar vitkål, morötter och paprika. Blandar vitvinsvinäger, lite olja, lite vatten och italiens salladskrydda. Blir verkligen jättegott, håller cirka en vecka i burk med tätslutande lock i kylskåpet! Gör ofta en stor laddning som räcker nästan en vecka, så är det bara att plocka lite till varje måltid. Mumma!
Du kan göra kålgott! 🙂 Gör du storkok går säkert hela huvudet åt!
http://www.lchfmat.com/kalgott-med-lingon/
Vitkål min vän, det kan man ha i allt! *s* Köttfärsen kan blandas ut med strimlad vitkål, salladen kan drygas ut ja du fattar! Sen går den faktiskt att steka som den är med sambal och vinäger och en skvätt grädde…. det blir faktiskt vansinnigt gott!
Oj, lite många stavfel så här på morgonkvisten!
Pizzasallad! Allvarligt så är det frktansvärt gott. Skiva vitkålen tunnt, vaolfri olja, citron, lite vit balsamvinäger, salt, peppar! Jättegott och nyttigt och man blir mätt!
Bryn den i stekpanna! Se till att den får färg, då får den en söt smak! Samma grej som om du rostar paprika. Det gör ingenting om den blir mörk/nästan svart! Tokgott! Går säkert att ha i lite honung också.
Eller sallad med vitkål, vitvinsvinäger, salt o peppar, o olja kanske. Ett tips för att mjuka upp den är att strö över lika delar salt och socker. Efter att det stått ett tag är det lätt att krama ur vattnet o kålen blir mjukare! 😀
Gott gott! O nyttigt!
Det lustiga med smoothies (tycker jag) är att blandningen på förhand, innan den är “smoothad”, sällan ser speciellt gott ut. Eller låter gott snarare kanske. Jag tror iaf inte att jag skulle få för mig att äta blandningen mjölk, bladspenat, kiwi och avocado utanför en smoothie. Men jag tvivlar inte på att det var gott. 🙂
Vitkål har jag också haft samma problem med, min fantasi har sträckt sig till vitkålssallad ungefär. Men häromdan provade jag att ha in strimlad vitkål i ugnen tillsammans med paprika, squash och morötter – och det blev riktigt gott!
lät som en schysst smoothie! 🙂
vitkål kan rädda en märklig ärtsoppa också. igår råkade jag ha för mycket buljong i min gröna ärtsoppa (eller snarare för lite ärtor…), så den kändes mer som vatten än soppa i konsistensen när jag hade mixat den. då hyvlade jag i massa vitkål som fick koka med lite lätt en stund, sen drog jag ett par tag till med mixern men utan att all vitkål blev mos. det smakade helt grymt!
Kåldolmar är ju väldigt gott! Likaså kålpudding 😀
Vitkål är JÄTTEGOTT att ha i wok!