Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Recept på proteinbollar

  • 13 januari, 2010
  • 8 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Här kommer ett till tips från tidningen Oxygen: “no bake protein bars”. Jag modifierade tillvägagångssättet lite och blandade havregryn + jordnötssmör + linfrön + proteinpulver + vatten på samma sätt som jag blandar chokladbollssmet (men man kan nog mixa också).

Enligt receptet ska man kladda ut detta till en tjock kaka på bakplåtspapper men jag rullade till bollar – proteinbollar! Enligt receptet ska man också stoppa in dem i frysen en stund och sedan skära i fyrkanter men det där med frysen fattar jag inte. Bollarna smakar ganska gott ändå faktiskt (de smakar mer matigt än sött, tänk biscotti snarare än kakor). Fast nu ligger de i frysen ändå, man får akta tänderna sedan…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Skidåkning

Åre väntar på mig!

  • 13 januari, 2010
Läs mer
Nästa artikel
  • Löpning

Intervaller igen

  • 13 januari, 2010
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
8 kommentarer
  1. Karin skriver:
    7 februari, 2010 kl. 18:37

    Nu har jag också provar att göra dessa proteinbollar. Jag blev inspirerad av dig och gjorde dem i stort sett likadant som du. De ser dock väldigt annorlunda ut än dina bollar, men de var riktigt goda. Och det är ju det som är huvudsaken!

    Tacl för tipset!

    Svara
  2. Sara skriver:
    13 januari, 2010 kl. 20:36

    Funrun: nä, testa dem hemma först iaf. du har ett tag på dig! 🙂

    Veronica: jo, om de hade varit kladdiga. men jag tycker de är rätt fasta… men jag höftade å andra sidan mina ingredienser.

    Ebba: ja, testa!!

    Susanna: enligt originalreceptet och 8 servings ska det vara 2 cups quick cooking oats, 1/2 cup natural peanut butter, 4 scoops protein powder (vanilla or cookies n cream flavours work best), 1 tbsp ground flax seeds, 1/2 cup water. 🙂

    Svara
  3. Susanna skriver:
    13 januari, 2010 kl. 19:59

    Oh, spännande! Skulle man kunna få proportionerna?

    Svara
  4. Ebba skriver:
    13 januari, 2010 kl. 19:45

    Dom där har jag tänkt göra jättelänge!! Ska ta mig i kragen snart =) Verkar supergoda!

    Svara
  5. Veronika skriver:
    13 januari, 2010 kl. 18:53

    Är inte poängen med att ha dem i frysen att de ska bli så stela att de går att skära? Om de är lite kladdiga menar jag?

    Svara
  6. funrun skriver:
    13 januari, 2010 kl. 18:26

    ja, det är sant, det är lika med tahini… Ok, ska inte ta med dem otestade på Swiss! =)

    Svara
  7. Sara skriver:
    13 januari, 2010 kl. 18:21

    Funrun: det beror nog på hur mycket man har i av varje sak. skippar man vattnet så går det kanoners tror jag. men det kan bli lite strävt i munnen med jordnötssmöret om man har dem med när man springer, jag tycker jordnötssmör ger mig konstiga effekter i munnen. att säga att det är som tapetklister är fel men det blir liksom så himla strävt eller vad man nu ska säga, under några sekunder…

    Svara
  8. funrun skriver:
    13 januari, 2010 kl. 18:19

    mmm, gott med jordnötssmör, det var länge sen jag åt!
    Hur känns de i konsistensen (när de inte är frysta), torra, kladdiga, mjuka, fasta? Kan man ha med dem på långpass tror du?

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA