Här kommer ett till tips från tidningen Oxygen: “no bake protein bars”. Jag modifierade tillvägagångssättet lite och blandade havregryn + jordnötssmör + linfrön + proteinpulver + vatten på samma sätt som jag blandar chokladbollssmet (men man kan nog mixa också).
Enligt receptet ska man kladda ut detta till en tjock kaka på bakplåtspapper men jag rullade till bollar – proteinbollar! Enligt receptet ska man också stoppa in dem i frysen en stund och sedan skära i fyrkanter men det där med frysen fattar jag inte. Bollarna smakar ganska gott ändå faktiskt (de smakar mer matigt än sött, tänk biscotti snarare än kakor). Fast nu ligger de i frysen ändå, man får akta tänderna sedan…
8 kommentarer
Nu har jag också provar att göra dessa proteinbollar. Jag blev inspirerad av dig och gjorde dem i stort sett likadant som du. De ser dock väldigt annorlunda ut än dina bollar, men de var riktigt goda. Och det är ju det som är huvudsaken!
Tacl för tipset!
Funrun: nä, testa dem hemma först iaf. du har ett tag på dig! 🙂
Veronica: jo, om de hade varit kladdiga. men jag tycker de är rätt fasta… men jag höftade å andra sidan mina ingredienser.
Ebba: ja, testa!!
Susanna: enligt originalreceptet och 8 servings ska det vara 2 cups quick cooking oats, 1/2 cup natural peanut butter, 4 scoops protein powder (vanilla or cookies n cream flavours work best), 1 tbsp ground flax seeds, 1/2 cup water. 🙂
Oh, spännande! Skulle man kunna få proportionerna?
Dom där har jag tänkt göra jättelänge!! Ska ta mig i kragen snart =) Verkar supergoda!
Är inte poängen med att ha dem i frysen att de ska bli så stela att de går att skära? Om de är lite kladdiga menar jag?
ja, det är sant, det är lika med tahini… Ok, ska inte ta med dem otestade på Swiss! =)
Funrun: det beror nog på hur mycket man har i av varje sak. skippar man vattnet så går det kanoners tror jag. men det kan bli lite strävt i munnen med jordnötssmöret om man har dem med när man springer, jag tycker jordnötssmör ger mig konstiga effekter i munnen. att säga att det är som tapetklister är fel men det blir liksom så himla strävt eller vad man nu ska säga, under några sekunder…
mmm, gott med jordnötssmör, det var länge sen jag åt!
Hur känns de i konsistensen (när de inte är frysta), torra, kladdiga, mjuka, fasta? Kan man ha med dem på långpass tror du?