Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept

Oopsies

  • 2 november, 2009
  • 7 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Igår bakade jag Oopsies för första gången. Det är ett slags bröd på ägg och philadelphiaost. Men man kan göra det till allt man vill egentligen. Allt från hamburgerbröd och wrapbröd till dessert och pizzabotten, men grunden är alltid densamma – ägg och philadelphia.

När jag premiärbakade mina Oopsies gjorde jag dem extrembasic. Men jag kan tänka mig att lägga till lite lagrad ost och soltorkade tomater, eller bär så att de passar till efterätt.

Vill man ha dem helt basic så vispar man vitan från 3 ägg riktigt hårt. I en annan bunke så vispar man de 3 äggulorna med 100g philadelphiaost. Blanda sedan försiktigt i ostöran i äggvitan (rör ej). Klicka ut till 6 Oopsies på plåt och stoppa in i ugnen i 25 min i 150 graders värme. Voilá! (Varje Oopsie ger 85 kcal, 77% fett, 21% protein och 2% kolhydrater)

Jag åt min första Oopsie till lax, keso och tomat- och fetaostsallad. Smakade rätt gott, men lite annorlunda. Lite som en matmarräng typ. Fast ändå lite smaklös. Nästa gång ska jag blanda i nåt skoj!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

Veckans vara på Träningsprylar

  • 2 november, 2009
Läs mer
Nästa artikel
  • Livet med mera

Nu går jag och tränar!

  • 2 november, 2009
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept

Matblogg: makrill och sticky rice

  • 19 september, 2019
Läs mer
  • Mat & recept

Mat utomhus – 3 tips på sådant som är enkelt, gott och lyxigt

  • 26 februari, 2018
Läs mer
  • Mat & recept

Ingefärsshot

  • 30 oktober, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Om jag skulle ha lagat mat…

  • 22 augusti, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Sommarsalladerna

  • 8 juli, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Maten vi äter idag bygger vår kropp imorgon

  • 27 mars, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

5 frukosttips – mina favoriter just nu!

  • 30 januari, 2017
Läs mer
  • Mat & recept

Medvetna matval – hur tänker du?

  • 28 januari, 2017
7 kommentarer
  1. sofia skriver:
    3 november, 2009 kl. 23:04

    hihi…nu ligger du lite efter sara..oooopsisar e allmänt känt nuförtiden..*skrattar*..kul att du provar…jag brukar köra me kanel bl.a….suuuupergott..recept finnes på bloggen..kram S

    Svara
  2. Johanna på Reztart skriver:
    3 november, 2009 kl. 13:35

    Oj vad spännande det låter, måste testa!

    Svara
  3. Carina skriver:
    2 november, 2009 kl. 21:58

    har inte hört talas om de förr. Men det ser ju lätt ut och säkert gott. ägg o philadelfiaost är ju gott så tillsammans kan det ju inte blir fel…

    Måste prova. tack för tipset!

    Svara
  4. Nilla skriver:
    2 november, 2009 kl. 20:38

    Det finns även en variant med Keso och riven ost, dvs samma koncept men byt ut Philadelfian mot detta istället! Provade häromdagen och det blev riktigt gott!

    Svara
  5. Annika skriver:
    2 november, 2009 kl. 13:40

    De blev riktigt riktigt fina 🙂 men det låter lite lustigt… Har inte hört talas om oopsies innan. Hur blir konsistensen?

    Svara
  6. Madde skriver:
    2 november, 2009 kl. 11:43

    Såg väldigt enkelt ut, får absolut testa vid tillfälle!

    Svara
  7. Ulrika skriver:
    2 november, 2009 kl. 11:18

    Det där ser riktigt smarrigt ut så det ska jag försöka hinna med att testa nån gång men jag tror nog att det får bli en smaksatt variant i så fall.
    Tack för kommentaren! 🙂 Och tack för all inspiration jag får av att läsa din blogg! Hoppas att du får en bra start på veckan.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA