Köpte en förpackning kokosfett på Hemköp igår eftersom de hade specialpris på det. “Bäst att passa på”, tänkte jag. Men, vad ska jag göra med det? Jag vet att kokosfett anses som bra fett ur lågkolhydratskostsynpunkt men jag har glömt vad man ska göra med det. Har ni några tips?
12 kommentarer
Precis som Ofelia påpekar är det där kokosfettet inte mycket att ha… Cocosa Extra Virgin Oil är absolut den bästa och en helt annan sak än den billiga varianten i mataffären som framställs av kokosnötolja som torkas under förhållande som gör att den lätt möglar.Oljan extraheras med lösningsmedel och raffineras och kan därför innehålla transfettsyror och andra ”onormala” fettsyror.Skadorna uppstår primärt i det omättade fettet som utgör ca 10 % av kokosnötoljan. Copra-oljorna är också råvaror för det stela och vaxaktiga kokosfett som kan förekomma i olika bakverk inom industrin. Oljan kan vara härdad, med transfetter som en följd.
Cocosa produkterna har en hög kvalitet, är kallpressade och skonsamt raffinerade utan kemiska tillsatser, är inte härdade och innehåller inga transfetter. (Läs mer på t.ex. Soma Nordics hemsida)
Oh, jag skulle göra ischoklad och spetsa den med lite Malibu rom. Ja, ja, JAAA!
ischokladen, steka i med en klick smör. i tekoppen.
och att göra bounty.. mjumm!!!
Blanda kokosfett, kokosflingor och kokosmjölk i rätt proportioner.. mjuuuuummma!
finns recept på http://healthyindulgences.blogspot.com/
Men… jag har läst att kokosfett a la det silvriga paketet på ICA inte är nyttigt utan att man ska äta något renare fett från hälsokost… Hmmm vart jag har läst det tro…
Baka radiokaka
Du kan ha det i kaffet! 🙂
jag håller med de andra: radiokaka eller ischoklad, men recept, det har jag inget, det här är saker bara pappa gör 😀
hmmm… jag vet att man kan poppa popcorn i det, göra radiokaka (som ischoklad fast med mariekex i också), rischoklad, ischoklad, vita pepparkakor och som fyllning i biskvier. mycket godsaker till jul med andra ord.
ha en bra dag och tack en bra blogg! //molly
Ja, i min värld har man det bara till ischoklad. Haha. Men det är det ju säsong för nu. 🙂
Oj, jag vet bara en sak som man har kokosfettet till: Ischoklad!
Enkelt att göra, ta dubbelt så mycket choklad som kokosfett. Smält chokladen i vattenbad, sen lägger du i fettet i småbitar och rör runt lite då och då tills allt blandat sig. Sen lägger du smeten i små formar och ställer svalt. Förvaras i kylskåp.
Och så kan man förstås smaksätta chokladen med typ apelsinskal eller några droppar pepparmintolja. Eller kanske kaffe.
Ja, matlagning eller bakning funkar det bra till!
De skall användas till att steka i då det har en samansättning som ej “går sönder” vid upphättning!!!