Det är söndagskväll, jag är i Stockholm och det har varit en full on helg som bestått av mest mat och härligt umgänge. Framförallt riktigt mysiga helgbrunchar som varat snudd på för evigt.
Jag brukar säga att mina helger börjar på torsdagarna. Det kan vara min favoritdag på hela veckan faktiskt. Helg handlar mest om en mental inställning och då bestämmer man ju lite själv när helgen ska börja. Torsdag, har jag bestämt. Och så har det blivit så.
Det har varit en festlig helg med avsmakningsmeny på Hobo; ett av de nya hotellen vid Brunkebergstorg i Stockholm. Jag hade inga förväntningar alls – men det var riktigt, riktigt bra. Vi tänkte mest hänga där för en after work och det var också bra, men sedan blev vi hungriga och en sak ledde till en annan. Det var en hel del vegetariskt på menyn och schysst service på det!
Jag har också varit på några av Niklas Ekstedts ställen; dels hans vinbar Tyge & Sessil som fokuserar på naturliga viner och sedan efteråt en middag på restaurang Ekstedt där maten tillagas över eld. En riktigt bra kväll på alla sätt med fantastisk mat och schysst upplevelse.
Dagen efter krävde sovmorgon och långfrukost framåt lunchtid. Vi provade olika slags kaviarsorter och drack flera sorters kaffe. Och sedan var det dags för mig att åka till Västerås på pyjamasparty. Min kompis Annika fyller snart 30 och hade bjudit över några tjejkompisar till sitt barndomshem och temat passade alldeles fantastiskt bra för kvällen. Och framförallt bjöds det på riktigt härlig långfrukost morgonen efter; fjällfil, saffransbullar, müsli, olika sorters frukt, goda pålägg – och massa kaffe,
Det är dessutom dags för den stora frukostsäsongen med många timmar med kaffekoppar framför Vinterstudion om morgnarna. Det snöar i norr och snart är det november. Det känns mysigt!
6 kommentarer
Naturliga viner, vad är det? 😀
såhär skriver systembolaget:
Naturliga viner, eller Vin Nature, är ett relativt nytt inslag i vinvärlden. Målet för de vinproducenter som arbetar med den här inriktningen är generellt att ha så liten påverkan på tillverkningsprocessen som möjligt.
Inga bekämpningsmedel
Det innebär ofta druvor som skördas för hand och inga kemiska bekämpningsmedel i vingården. Dock finns det ingen märkning eller kontroll av dessa viner jämfört med biodynamiskt eller ekologiskt tillverkade viner. Till exempel anser flertalet naturvinsproducenter att man bara får använda naturliga (vilda) jästsvamparna som finns i vingården och i vinkällaren när druvmusten jäser till vin.
Majoriteten av producenterna är också ense om att det är tillåtet att använda sig av svavel (sulfit), dels i form av det svavel som kommer naturligt via jäsningsprocessen, dels det svavel som tillsätts för att göra vinet mer hållbart och inte oxidera. Men här är det minimal användning som gäller – och många producenter väljer att inte tillföra svavel alls.
Så himla intressant, ser fram emot att se det växa i framtiden!
ja!
Vilken härlig helg! Jag längtar också till Vinterstudion börjar, så mysigt helgnöje ju ☺️
ja verkligen!