Recept på smoothies – igen. Ja, det blev en flytande frukost idag också. Denna gång med havregryn som en av ingredienserna. Havregryn kan man använda till mer än gröt och chokladbollar!
Vill du inte göra smoothies så kan du göra overnight oats, alltså blötlägga havregryn över natten (i mjölk, fil eller yoghurt). Googla och du kommer få massvis av förslag. Jag har ofta chiafrön i mina smoothies, det är mättande och stabiliserar blodsockret, men du kan göra chiapudding eller chiagröt på samma sätt som med havregryn – alltså blötlägga över natten (eller typ 30 minuter) och äta som gröt.
Min frukost mixades hur som helst på: 1 banan, 1 burk havtorn och mango från Finnerödja Bara bär, 0.5 dl havregryn, 1-2 tsk kråkbärspulver, 1-2 msk chiafrön, vaniljpulver, mjölk.
Sedan toppade jag den med passionsfrukt och ett färgglatt sugrör – det är ju trots allt fredag och idag ska jag fatta ett stort beslut. Kalas!
4 kommentarer
Marja: gott!
Anneliten: så bra! 🙂
Såg på den där Mosley (http://www.svtplay.se/medicin-med-mosley) på TV… Han och några till går igenom myter och sanningar om hälsa – riktigt kul program tycker jag. I senaste avsnittet var det probiotikans tur. Man fick då veta att havregryn är mumma för den egna (friska) tarmfloran. Så gör fler smoothies med havregryn och spara in på dyr och sockrad bakterieberikad yoghurt 🙂
Det ser ljuvligt och läskande ut! använder också havregryn till mer än bara gröt 😉 Till exempel gjorde jag hälsosamma bars häromdagen med just detta. Mums!