Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Halsa

3 saker att göra med mogna bananer

  • 22 februari, 2016
  • 12 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Är du som jag så gillar du bananerna bäst i stadiet före de egentligen är riktigt mogna; när de fortfarande bär spår av grönt. Men så en dag ser du vad som börjat hända bananerna i fruktskålen: de har börjat få bruna fläckar.

Åh nej, tiden är ute. Det är kört. Bananernas godaste tid är förbi.

Trodde du ja!

Det är nu du kan börja bunkra upp och göra riktigt goda saker med dina brunfläckiga bananer. Typ det här:

1. Gör bananbröd. Det är en typ av matig sockerkaka som blir riktigt god. Baka lagom till kvällsfikat eller som mellanmål. När jag bodde i Whistler i Kanada så kunde man köpa banana bread överallt i alla små caféer på berget. Bananbröd passar perfekt till alla typer av sportlovsäventyr tänker jag!

Jag gör mitt bananbröd på en höft, så angivelserna är på ett ungefär:

> Sätt ugnen på 175 grader och smält 100 gram smör

> Vispa 2 ägg och 2 dl socker poröst

> Mosa 2 bananer och häll i smeten

> Blanda 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 nypor vaniljpulver i en separat skål och häll sedan i smeten

> Tillsätt ca 1-1.5 dl creme fraiche (eller mjölk) och smöret och rör runt

> Smöra en form och häll i smeten; skiva upp en tredje banan i tjocka skivor och tryck ner dem lite på toppen

> Grädda i ca 40-45 minuter tills kakan känns klar

Tål du inte gluten? Här har PT-Fia gjort en glutenfri version som är lite mer av ett vanligt bröd!

 

2. Frys in bananen i skivor och plocka fram när du ska göra smoothie. Smoothieproffsens tips är att använda frusen banan till smoothies eftersom konsistensen blir krämigare. Who would have thought!

Jag har varit en riktig smoothie master i mina dag; spana in alla dessa recept på smoothies till exempel! Med våren kommer även min smoothieinspo och då är det bra att ha banan i frysen! Obs! Ska du göra grön smoothie – läs detta först!

 

3. Gör glass på fryst banan. Precis som ovan så är det bäst om du skivat bananen innan du fryser in den. Plocka fram bananskivorna och mixa tillsammans med jordnötssmör och lite, lite honung för en god glass. Tillsätt lite kakao så får du chokladglass! Prova att byta ut jordnötssmöret mot lite kokosmjölk istället, och testa att hacka i mörk choklad. Eller mixa den frusna bananen med färsk persika eller andra frukter och bär!

bananbröd bananbröd

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Relaterade ämnen
  • banana bread
  • bananbröd
  • bananglass
  • frys in banan smoothie
  • glass frysta bananer
  • mogna bananer tips
  • träningsblogg
  • träningsglädje
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Halsa
  • Tips till Åre

Magiskt i Åre

  • 21 februari, 2016
Läs mer
Nästa artikel
  • Halsa
  • Yoga

Yin och Yang

  • 22 februari, 2016
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Halsa

Me time

  • 4 februari, 2020
Läs mer
  • Halsa
  • Mat & recept

Spring rolls med mango

  • 15 april, 2016
Läs mer
  • Halsa
  • Resor - Kapstaden i Sydafrika

Mina bästa tips till Kapstaden

  • 14 april, 2016
Läs mer
  • Halsa
  • Mat & recept

Naturkraft

  • 14 april, 2016
Läs mer
  • Halsa
  • Styrketräning

Enkel träning

  • 13 april, 2016
Läs mer
  • Halsa
  • Mat & recept

Riktigt goda brownies – glutenfria

  • 12 april, 2016
Läs mer
  • Halsa
  • Löpning

Överlista hjärnan!

  • 12 april, 2016
Läs mer
  • Halsa
  • Styrketräning

Hemmaträning med gummiband

  • 11 april, 2016
12 kommentarer
  1. Nellie skriver:
    22 februari, 2016 kl. 23:25

    Och jag som fick hem leverans från mathem idag (köpa matvaror på nätet är guld, oftast i alla fall) med 10 stora, lite stötta och på gränsen till övermogna bananer. Jag har redan fryst in tre av dem och tänkte göra bananröd på några så tack för recepttipset! 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      23 februari, 2016 kl. 08:50

      tur i oturen!

      Svara
  2. Alexandra - starkochglad skriver:
    22 februari, 2016 kl. 17:25

    Du är så bra, inspirationskälla som heter duga 🙂 Jag gillar bananbrödet mest, det är fenomenalt!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      22 februari, 2016 kl. 17:55

      tack Alexandra vad glad jag blir!!!!

      Svara
  3. Anna (orka mera) skriver:
    22 februari, 2016 kl. 15:17

    Vilka kanontips!
    Frusen banan + avokado + blåbär är också en höjdare! Bunkrade precis upp ett lager på ICA som hade halva priset på ekobananer idag 🙂

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      22 februari, 2016 kl. 15:56

      härligt god glass låter det som

      Svara
  4. Annie - lättlagat vegokäk skriver:
    22 februari, 2016 kl. 13:21

    Jag älskar att ha frusen banan i smoothie, men jag har ännu inte vågat mig på att testa bananbröd. Kanske dags att göra det!

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      22 februari, 2016 kl. 15:56

      jaaaa du måste testa!!!

      Svara
  5. Mirella skriver:
    22 februari, 2016 kl. 12:55

    Såg riktigt gott ut:)
    //Mirella http://www.livetmedhund.se

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      22 februari, 2016 kl. 15:57

      ja, det VAR gott! 😀

      Svara
  6. Eva skriver:
    22 februari, 2016 kl. 08:29

    Skrattade lite när jag läste det här, såg i fruktskålen igår kväll att bananerna började bli brunfläckiga så jag skivade två bananer och la i frysen för smoothies och de andra två bakade jag banan bread på 🙂 Glass har jag inte provat än. Får bli nästa gång.

    Svara
    1. Sara Rönne skriver:
      22 februari, 2016 kl. 10:17

      haha, bra tajming!!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA