En bra morgon ger oftast en bra dag. Jag har höga förväntningar på min måndag nu. Någon undrade vad jag skulle göra med mitt bovete och jag kan meddela att till frukost blev det just raw bovetefrukost. En variant på denna raspberry ripple buckwheat porridge. Men jag skulle mer kalla det för yoghurt än gröt. Dessutom hottade jag upp min swirl med chiafrön.
Hur som helst, såhär gjorde jag:
Raw buckwheat breakfast
> Kvällen innan: blötlägg ca 100g bovete i vatten
> Morgonen efter: sila och skölj bovetet ordentligt
> Mixa bovete med några jordgubbar, lite kokosmjölk (eller annan mjölk), en halv fryst banan, en nypa vaniljpulver och ett uns salt
> I en annan skål: mixa jordgubbar, agave (eller annan sötning) och chiafrön
> Servera så som du önskar: swirlad eller layered till exempel
> Toppa med vad du vill; granola, nötter och frön, gojibär, frukt och bär, kokosflarn…
[insert][/insert][insert] [/insert][insert] [/insert][insert]
[/insert]
7 kommentarer
Nellie: ja testa!
Matilda: jag kände det när jag gjorde bovetegröt för några år sedan men ingenting nu, undrar om det kan bero på själva bovetet? konsistensen kan tyckas lite mjölig men då är bananen och kokosmjölken bra!
Känner ni andra också av en bitter eftersmak? Hur får man bort den? Jag sköljde kornen noga både innan och efter blötläggning…
Ah, detta verkar ju riktigt gott.
Marja: 🙂
Anneliten: but of course! yes, hela korn (fast de mixas ju med blender sedan)
Och servera i en glasburk 😉 Bovete – menar du hela korn då?
Vad härligt det ser ut! Det påminner så smått om frukosten jag brukade äta i New York…