När jag bakade de glutenfria baguetterna så var det många som sa att källarfranskan utan vetemjöl var ett av de bästa recepten i boken Nytt bröd, så jag var snabb på att baka det receptet också. Det är ungefär samma mjölsorter som i baguetterna, men i en liten annan form. Inget knådande och inget kladd heller. Lättbakat och godast när de fått svalna.
Gör såhär:
Vispa (med elvisp) ihop 500g vatten, 10g honung, 20g jäst, 50g majsmöl, 100g rismjöl, 150g bovetemjöl, 1 tsk salt, 10g pofiber och 10g fiberhusk.
Låt jäsa under plastfilm i 1.5 timmar.
Olja in händerna och häll ut degen på mjölat (rismjöl) bord, dra ut degen till en rektangel och vik den dubbel på längden. Dela i 8 lika stora bitar och lägg på plåt.
Grädda i 20 minuter på 225 grader.
1 kommentar
Dessa ska jag nog testa 🙂 mums!