En riktigt bra grej med de italienska alperna är maten. Jag älskar italiensk mat. Jag älskar pasta, men försöker att inte äta det alltför ofta. Men italienarna är också duktiga på kött tycker jag. Och, uppenbarligen, chokladmousse. Eller kanske allt med choklad? Jag minns fortfarande den varma koppen choklad som min bror beställde i alporten Champoluc för ett par år sedan – det var så långt från Oboy man kan komma…
Jag har 2 bra recept på chokladmousse för den som är sugen. Antingen den här klassikern eller en otippad “nyttig” chokladmousse gjord på 1 avokado + 0.5 dl kakao, en skvätt vatten och 1-2 msk honung som man mixar ihop. Smaka av med citronsaft och servera med färska bär (hallon funkar bäst). Grymt bra när man har chokladcravings och inte orkar vänta på att dessa brownies ska hinna svalna.
Kvällens middag avslutades med denna chokladmousse. G.u.d.o.m.l.i.g!
8 kommentarer
Den där avokadovarianten ska absolut testas!
Härligt!
Jag föredrar asiatisk mat då jag älskar kryddorna, men den där chokladmoussen med avokado är en av favoriterna. Så himla fräsch!
Älskade Italienska alperna! Jag har också druckit varm choklad i Champoluc. 🙂 Har dock inte lika starkt minne av den som du. De där brownisarna ska snart testad, kanske redan i kväll. 🙂
Italiensk mat är lätt det bästa. Jag hade bokstavligen rullat ner i backen i slutet av veckan efter en skidresa där 🙂
Dina bilder… Du är så otroligt skicklig på att fånga! Som sagt, du har Pinterest och vi har dig :).
(Och den där chokladmoussen såg inte alls fel ut. Krossad maräng, nån form av crunch och vinbär på? Både konsistens- och smakkontraster. Måste återskapas i köket.)
Okej, chokladsugen kl 06.56… Tack ba! 🙂
Jennie: det finns värre saker att vara beroende av! 🙂
Mmm…många bra chokladtips, tack!! Är tungt beroende av detta 🙂 Härligt ni har det!