Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Livet med mera
  • Mat & recept
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Mat!

  • 18 november, 2013
  • 15 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Här kommer ett till matinlägg (äta bör man annars dör man). Lunchen fick fixa sig själv i ugnen medan jag jobbade vidare. Det blev himla gott (jag lägger inte upp sådant jag tycker blir äckligt – allt blir som bekant inte bra).

I en ugnsfast form lade jag ett gäng stora brysselkål (svenskodlade och härliga), broccolibuketter (inte svenska…), slarvigt skivad sötpotatis, kycklingfiléer och sparris. Jag drizzlade över olja och kramade saften ur en lime. En nypa salt och många tag med pepparkvarnen. Snabba rörelser med chili (ancho style). In i ugnen på en sisådär 20 minuter.

Det enda problemet jag har med den här maträtten är kycklingen. Kyckling i allmänhet faktiskt. Lika gott som kyckling är – lika svårt tycker jag det är att hitta kyckling som är krav/eko/annan märkning som är bra. Jag är petnoga med att köpa ägg som är krav/eko – och vill även fortsätta göra det när jag ska äta kyckling. Varför verkar det vara så mycket svårare?

mat 1

mat 2

mat 5

mat 6

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Mat & recept

Jamie Oliver

  • 18 november, 2013
Läs mer
Nästa artikel
  • Löpning

Runday

  • 18 november, 2013
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Från dagboken & vår roadtrip till Mosel

  • 27 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Roadtrip bland vingårdar – och att planera den

  • 21 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Det lilla livet får ta plats

  • 10 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Jag började veckan med…

  • 7 maj, 2025
Kallbad
Läs mer
  • Livet med mera

Vad är (grejen med) Wild Saunas?

  • 2 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

En tyst påminnelse om att tiden går, och relationer förändras

  • 1 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Bröllopsfesten på Jacy’z i Göteborg

  • 28 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Manifestera våren

  • 21 april, 2025
15 kommentarer
  1. Kristin skriver:
    19 november, 2013 kl. 15:57

    Den konventionella kycklingindustrin är VIDRIG och jag blir ganska upprörd varje gång jag ser rekommendationer om att vi bör äta kyckling hellre än nötkött. Ju större djur, desto lättare brukar det att få tag på ekologiskt och/eller naturbeteskött. Kvalitet före kvantitet.
    Jag som bor i Dalarna kan tipsa om Visthusboden i Stora Skedvi. De säljer kyckling som fötts upp och slaktats i grannbyn Säter. Den är inte ekologisk (man får komma ihåg att en KRAV-certifiering kostar pengar för den som vill ha den på sina produkter, inte alltid en enkel ekvation för de små producenterna) men det är så mycket enklare för mig som konsument att kontrollera varornas ursprung och kvalitet när jag köper närodlat/näruppfött än importerat från långtbortistan. Detta gäller vare sig vi köper ekologiskt eller ej. Bra att du lyfter frågan!

    Svara
  2. Sara skriver:
    19 november, 2013 kl. 15:49

    Nä Bjärekyckling är inte ekologiska Anna, men min sambo jobbar där och de har verkligen stenkoll på hur kycklingarna föds upp och mår. Kolla in deras Facebook-sida, den uppdateras med en del intressanta grejer 🙂

    Svara
  3. Jenny Sunding skriver:
    19 november, 2013 kl. 07:26

    Tack för bra tankar om kyckling Sara och för alla tips bland kommentarerna. Jag har inte ätit kyckling på flera år men skulle kunna tänka mig att göra det om jag hittade en bra leverantör.

    Svara
  4. Sara skriver:
    18 november, 2013 kl. 21:10

    Testa Bjärekyckling och läs om dem här: http://bjarefagel.com/. 100% kyckling utan tillsatser uppfödda här ute på Bjäre. Absolut bäst enligt mig!

    Svara
  5. Anna skriver:
    18 november, 2013 kl. 21:04

    Halloj!
    Bjärekyckling är inte ekologisk, men de har ändå ett humant uppfödningssätt vad jag har förstått 🙂
    /Anna

    Svara
  6. Jeanna skriver:
    18 november, 2013 kl. 21:03

    Bra samtal här i fältet! Bloggar = bästa kunskapskällan.

    Svara
  7. Saras Träningblogg skriver:
    18 november, 2013 kl. 20:08

    Grymma bilder. Man bli så sugen!! Gott!

    Svara
  8. Lina skriver:
    18 november, 2013 kl. 16:45

    Ser galet gott ut! 🙂 Ja det är så trist att det är så svårt att få tag på eko kylling….letar med..

    Svara
  9. admin skriver:
    18 november, 2013 kl. 16:10

    Cicci: det är inte lätt att göra alla rätt, men man kan ju försöka. och om jag nu ska äta djur så vill jag göra det på bästa möjliga sätt. så TACK! blir superglad av dina tips – och perfekt om du är Kungsholmsbo tycker jag! 🙂

    Svara
  10. Cicci skriver:
    18 november, 2013 kl. 16:02

    Varsågod! Jag blir så glad att du tar upp det här. Många som tränar är väldigt proteinfokuserade och då är det lätt att “glömma” att hur det kommer sig att kycklingkött kan vara så osannolikt billigt.

    (Känner mig lite som en stalker när jag vet vilken butik som borde passa sig, utan att du vet vem jag är. Men jag är också Kungsholmsbo) 🙂

    Svara
  11. admin skriver:
    18 november, 2013 kl. 15:50

    Cicci: TACK! då ska jag köpa min kyckling där!!

    Svara
  12. Cicci skriver:
    18 november, 2013 kl. 15:47

    Om man får tro Äkta Vara så är det bara Bosarpskyckling som gäller om du vill ha svensk ekologisk kyckling (utan att ha koll på en specialleverantör) http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=28791 Och det vill en ju! (iaf jag)

    Den är dyr, vilket den bör vara, för det går inte att föda upp kyckling som sedan kostar 50kr/kg på ett vettigt sätt.

    Bosarpskyckling brukar finnas på Dagslivs om du är i stockholm

    Svara
  13. admin skriver:
    18 november, 2013 kl. 15:38

    Fitnesscoachen: ja, så synd

    Anna: köpte majskyckling ett tag tills jag kom på att majskyckling nog inte är så bra? vill man inte ha gräs? blir inte klok i huvudet…

    Svara
  14. Anna (orka mera) skriver:
    18 november, 2013 kl. 15:27

    Ja Eko-kyckling är grymt svårt att få tag på! Bosarpskyckling (http://www.bosarpkyckling.se/har-finns-vi/) ska distribuera till ICA/COOP/Axfood så de ska kunna ta in om du ber dem. Jag köper när jag kommer över (finns på vissa icor här nere) annars får jag nöja mig med majskyckling som förhoppningsvis är lite bättre än den vanliga med insprutat vatten och socker!

    Svara
  15. fitnesscoachen skriver:
    18 november, 2013 kl. 15:05

    Fina fina bilder som alltid! Enda ekokycklingen jag nånsin hittat var på ekostore i Gbg. Svårt att få tag i verkligen.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA