Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Livet med mera
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chokladchock

  • 12 juli, 2012
  • 11 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
0

Jag verkar samla på brownies på Pinterest. Jag tänker ofta att jag ska testa recepten men det är sällan jag orkar ta tag i det. Vissa brownies är paleo, andra är glutenfria medan andra är goey chewy full on chocolate. Ikväll testade jag 2 recept. 1 variant som är en blandning av fudge och brownie – och 1 klassiskt brownierecept. Såhär gjorde jag – och såhär blev det:

1. Paleo fudgy brownies

Sätt ugnen på ca 180 grader

Vispa ihop 2 dl mandel- eller hasselnötssmör, 1/2 dl kokosmjölk, 2 ägg, 1 tsk vaniljpulver och lite salt. Tillsätt sedan 1 dl kakao, 3/4 dl socker (jag använde kokossocker, vanligt socker är såklart inte paleo) och ca 100 g mörk choklad. Häll i form och toppa med hackade nötter om du vill. Grädda i ca 20 minuter.

Jag hade också i små bitar av hasselnötsmassa som är de små vita grejerna på bilden nedan. Hasselnötsmassa är verkligen inte paleo eftersom det innehåller socker.

Jag är inte lika lyrisk över dessa brownies som i ursprungsreceptet. De får betyg 3 av 5. Dessa brownies tyckte jag var godast kalla. Ni som är nyfikna får gärna testa och modifiera/förbättra receptet!

2. Riktiga brownies

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält 100 g smör och låt svalna lite medan du vispar 2 ägg och 2 dl socker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan 100g mörk choklad i smöret så att det också smälter.

Blanda 1 1/2 dl vetemjöl, 2 dl socker, 1 tsk bakpulver, lite socker och 50g grovhackade nötter och vänd i det i äggvispet. Vänd också i den smälta smörchokladen.

Häll i form och grädda i ca 25 minuter.

Såhär ska en brownie smaka. Det går inte att fuska sig till riktig browniekonsistens. Det behövs smör eller socker eller gluten och sådant. Men det behövs inga skumma grejer som man ofta får i köpekakor. Så ska det ätas brownies så ska det bakas själv. Då gör en bit här och där i alla fall gott för själen. Personligen skulle jag minska sockret till kanske 1 dl däremot. Det behöver inte vara sliskigt sött. Dessa brownies får betyg 4 av 5!

Imorgon kära kollegor blir det brownies på jobbet – passar bra till utlovad rabarberpaj! Eftersom vi fikar typ en gång i halvåret så kan vi passa på och göra det ordentligt.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

Think happy. Be happy.

  • 12 juli, 2012
Läs mer
Nästa artikel
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo
  • Mat & recept: smoothies

Smoothie med spenat

  • 13 juli, 2012
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Det lilla livet får ta plats

  • 10 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Jag började veckan med…

  • 7 maj, 2025
Kallbad
Läs mer
  • Livet med mera

Vad är (grejen med) Wild Saunas?

  • 2 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

En tyst påminnelse om att tiden går, och relationer förändras

  • 1 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Bröllopsfesten på Jacy’z i Göteborg

  • 28 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Manifestera våren

  • 21 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Människor avskyr verkligen detta

  • 10 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Dagarna som gått & dagarna som kommer

  • 6 april, 2025
11 kommentarer
  1. Karin FoH skriver:
    13 juli, 2012 kl. 13:50

    Håller med. En riktigt god brownie är gjord på socker och mjöl. Hellre bakar jag sådana och äter mer sällan än att göra nyttigare varianter som ändå inte smakar lika gott.

    Svara
  2. Fyscoachen skriver:
    13 juli, 2012 kl. 10:23

    Choklad är livet på en pinne!:-)

    Svara
  3. Maria skriver:
    13 juli, 2012 kl. 09:18

    Åhhh så gott det ser ur!! Ju kladdigare desto bättre ..
    =)

    Svara
  4. Petra skriver:
    13 juli, 2012 kl. 09:07

    Oj oj… Jag är en sucker för brownies. Helst med bitar av vit choklad i 🙂

    Svara
  5. Andréa skriver:
    13 juli, 2012 kl. 06:47

    Verkar rätt gott! Någon brownievariant får det kanske bli i helgen. Eller kladdkaka, det var ett tag sedan! Igår blev det rabarberpaj 🙂

    Svara
  6. soffan skriver:
    12 juli, 2012 kl. 23:47

    Åh! Och här sitter jag och knaprar på nå gamla torra knäckebrön… 😛

    Svara
  7. Dessi skriver:
    12 juli, 2012 kl. 22:41

    Gudars! <3

    Svara
  8. bodycomf skriver:
    12 juli, 2012 kl. 21:18

    nämen, jag som just ska börja äta lite mer paleo. Detta passade ju väldigt bra 😉 Får dock modifiera lite, så det blir en femma istället för en trea då 🙂

    Svara
  9. Jonna skriver:
    12 juli, 2012 kl. 20:56

    Men oj vad extremt extremt chokladsugen jag blev nu… mmmm!

    Svara
  10. Katarina skriver:
    12 juli, 2012 kl. 20:51

    Precis så! (Tänker på sista browniesen) Ibland måste man ha riktigt smör och socker mm. Man får helt enkelt unna sig det ibland. Men som du så skippar jag gärna lite socker i de flesta recepten. Jag har så svårt för sliskiga saker. Gör nästan ont på tungan.

    Svara
  11. Rebecca skriver:
    12 juli, 2012 kl. 20:50

    Håller med. En brownie är en brownie just eftersom den innehåller smör, socker, choklad och mjöl. Jag bakar ganska ofta just brownie, främst för att min sambo älskar det 😉 men även för att få till den ultimata smaken och konsistensen. Nästa gång föreslår jag därför att du byter ut strösockret mot ljust muscovadosocker (och halverar mängden) samt tillsätter: lite vaniljpulver, lite salt, en matsked rom, en liten skvätt kaffe och yttepyttelite vit balsamvinäger. Jag lovar att smaken kommer vara fantastiskt fyllig…

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA