PURE sammanfattade Stefan Nilssons trendspaning inför det nya året. Jag länkade till den häromdagen och gör det igen. Pure är nog det mest träffande namnet på hur jag gärna vill äta 2012. Jag tänker mig det bästa från LCHF men mer åt paleo och stenålderskost. Pure, helt enkelt. Jag tänker mig mat utan tillsatser och mat som är ren och eko. Därför ser jag fram emot att läsa brorsan Coltings bok om mjölk som jag fick i julklapp.
LCHF har fungerat riktigt bra för mig vid tidigare tillfällen – men jag vet inte exakt vilken “bokstav” i det som har varit nyckeln. I Pure – som är min egen kompott, så blandar jag lite hej vilt. Jag tar vissa grejer från LCHF-tänket (fast med mindre mejeriprodukter) och lite från stenålderskost (framförallt mindre kött och mer annat) och förmodligen en hel del paleo. Idag blev det ugnsrostad sötpotatis, paprika, purjo och palsternacka tillsammans med stekt halloumi. Inte riktigt pure eftersom det var svårt att få tag på ekologiska alternativ på Ica Åre. Men resultatet blev både “meatless Monday” och även rätt högt på “Paleo-faktorn”.
Min dag har överlag varit rätt pure. Det blev 8km löpning på lunchen och 10km längdskidåkning nu på kvällen. Efter det en bastu och nu – ett glas rött. Väldigt pure, om du frågar mig.
17 kommentarer
Bra inlägg bruden! Spännande läsning, ska lära mig mer om Paelo.
Ah det där är ordet jag också sökt efter, det klingar fint i både öronen och i magen =) LCHF har vissa jag tycker om men jag gillar inte kött och grädde i mängder, raw är spännande med lite väl mycket nötter som min mage har svårt att smälta, dessutom vill jag inte vara utan kyckling, kalkon, fisk i alla former och lamm i kött väg. Men att kompletera med mycket frukt och grönskaer, goda oljor, raw choklad och superbär är ju mumma i alla lägen =) Sen att välja ren ekologisk mat mår både kroppen och miljön bra av. Tack för inspirationen! =)
SÅDÄRJA 🙂 Now we talking!!! Bra Sara!
PURE is da shit! Bra för människan, bra för djuren och bra för miljön. Ekologisk mat, utantillsatser och i en bra balans. Me like!
Jess: tack vad kul att höra att du läst så länge!!!!! ska spana in din blogg nu 🙂
Sofia: haha just nu äter jag också liiite mer kolhydrater än min kropp tycker att jag borde…
Låter klokt i att hitta det som passar för just DIG, och välja ut de delarna du tror på och vad som fungerar bäst, för ingen känner ju din kropp bättre än dig! Jag är själv likadan, vill inte kategorisera in mig i ett specifikt fack matmässigt, utan jag äter det som jag av erfarenhet har märkt fungerar bäst för mig. Jag tror av det jag har läst i din blogg att vi har lite liknande syn på det där med kost, fast jag äter nog liiiite mer kolhydrater än vad du gör.
Tack för att du ger sån inspiration och träningspepp! Har följt din blogg till och från sedan 2007 (tror jag) men har varit usel på att kommentera. Hoppas du får ett fantastiskt 2012!
Kram
Ullis: tack. de andra 22 timmarna på dagen gjorde jag dock inte mycket. 🙂
Camilla: haha, snaaaart! 🙂
Men nu får ni väl och lämna snön, blir så himla avundsjuk då jag läser om din längdåkning. 😉
Respekt att du orkar hålla igång som du gör! Du är ett sådant jäkla energiknippe. Fantastiskt.
Fredrika: kanske skulle skriva en bok i ämnet… paulun har ju sitt LCHQ… 🙂
Att byta ut bröd, pasta, potatis,vitt ris, godis och skräp mot grönsaker, rotfrukter, fröer, nötter, frukt och bär tror jag är ett vinnande koncept i alla lägen. Jag har svårt för namnet LCHF (som får mig att tänka på grädde och bacon), men Pure gillar jag. Go for it!!