Det var ett tag sedan jag gjorde morgonsmoothies. Den senaste tiden har jag haft annat för mig på frukosttallriken. Imorse runt 8 grundade jag med ett halvt paket kesella, lite fil och sedan en strösselblandning av paranötter, valnötter, hasselnötter, pumpakärnor, solrosfrön, chiafrön, kakaonibs, torkade tranbär, gojibär, passonsfrukt och så fantastiskt hemlagat äppelmos jag fått från fina Annie. Skillnaden från en morgonsmoothie är typ mixerstaven.
Nu är klockan 11.30 och jag skulle ge nästan vad som helst för att någon skickade en nyttig lunchpåse hit upp till jobbet. Det är här matlådan skulle fyllt sin funktion idag. För även om man går ut och äter lunch och inte behöver stå hemma och pyssla kvällen innan – så är det ändå samma frågeställning man harvar genom huvudet varje dag: var ska jag äta lunch?
Trots att jag sitter mitt i hjärtat av mat- och konsumtionsstockholm så äter jag nästan alla mina luncher på: Blueberry Stureplan eller PUB (antingen Chic Chickenwrappen eller deras sallader), Brunkebergs Bageri på Regeringsgatan (alltid deras sallader), Pongs på Kungsgatan (alltid deras lax- och makisushi men de har fenomenalt god pad thai också!) eller en sallad från Waynes Kungsgatan. Vi är människor är vanemänniskor – trots att jag tycker att det låter tråkigt.
5 kommentarer
Det ser ut som god frukost, inspiration att ta med till kommande frukostar.
Jo du, Grekland var otroligt härligt! Men dina bilder från Åre ser riktigt fina ut de också. För exakt ett år sedan var jag precis hemkommen efter en vandringshelg vid Jämtlandstriangeln, längtar!
Fast är det goda vanor, som dina luncher väl ändå måste räknas som, så är det ju okidoki tycker jag. Hoppas helgen blir fin!
Ser gott ut! 🙂 ses söndag! Kram
Mmm, jag vill att det ska vara morgon nu så att jag får käka frukostmat!
Ser grymt gott ut. Vilken härlig bild! Jag är numera helsåld på min juicepress och gör goda juicer på morgonen. Men nu blir jag sugen på att komma in i en smoothieperiod igen!! Trevlig helg!