Den friskaste och fräschaste maten jag vet är ugnsbakad lax på salladsbädd med pappas sås. I andras ögon går den där såsen förmodligen under namnet romsås eller något sådant, men min pappa har gjort den så länge jag kan minnas – och dessutom tycker jag att romsås låter rätt äckligt.
Vi fixade ingredienserna på Hemköp i Halmstad. En rätt liten matbutik men som ska ha cred för sitt ekologiska utbud. Både lax, tomater, ruccola, och avokado inhandlades ekologiska medan creme fraiche, stenbitsrom, dill och sojabönor fick bli av den vanliga sorten. Rieslingen Ecologica Berlina är kravmärkt och det finns allt som oftast en sådan flaska på kylning hemma hos oss. Perfekt till lax på grönsaksbädd serverat på mjuka soffkuddar ute på balkongen samtidigt som man hör ett helt okej reaggeband spela i Graffittiparken tvärs över Nissan.
Jag lade grunden till middagshungern under ett löppass tidigare ikväll. 2 varv runt Galgbergets 3-kilometrare avverkades i lugn fart medan jag njöt av att bara vara. När man läser bloggen kan man tro att jag är på träningsläger men jag gör det jag gillar bäst just nu. Jag är. Här och nu och som bara den. Fantastiskt skönt! Jag tog tid på mig under mina 6 kilometer. Jag tog tid på mig när jag gjorde 60 utfallssteg enligt Jari Ketolas 10-veckorsuppmaning som hela bloggvärlden hakat på och jag tog tid på mig när jag gjorde 2.5 trappintervaller á 100 trappsteg stycket. Jag hade tänkt mig 6 men jag orkade inte orka på slutet. Så jag sket i dem – lika nöjd ändå.
Det är rätt fantastiskt att vara här och nu och ingenting annat. Men det är frukstansvärt svårt att göra ingenting med gott samvete. Förutom mitt lilla morgonpass och min eftermiddagsträning har jag inte gjort någonting alls idag. Inte en enda upplevelse att hoppa högt av. Inte åkt någonstans, inte gjort något vettigt att lägga till minnesbanken. Jag har köpt 2 vykort och druckit 1 latte macchiato på Espresso House. That’s it! Och sådant är nästintill straffbart i mitt medvetande. Att gå omkring och göra ingenting är slöseri med tid säger ena Sarahalvan, medan andra delen av mig själv tänker på det här inlägget. Vi är väldigt mycket även när vi inte gör någonting alls. Det är helt okej det med. Ingenting behövs ibland. Och vi är alltför hårda mot oss själva alldeles för ofta.
16 kommentarer
Ja, massa mums!! 🙂
Veronica: jag fotar med en canon eos40d! de senaste bloggbilderna är tagna med mitt 50mm.
Det ser fantastiskt gott ut!! Jag måste fråga, vad har du för kamera? Du tar fantastiskt fina bilder. Jag jobbar som fotograf och tycker det är så kul med bra bilder i en blogg, min blogg innehåller mest dassiga mobilbilder då jag vill att det ska vara enkelt att blogga, men dina bilder är ju så fina och härliga!
ÅH MUMS 🙂
älska fisk och all färgsprakande nyttigheter på din tallrik 🙂
Åh mums! vi åt oxå fisk igår kokt i härlig creme f. sås med massa purjolök, dill och örtor med ärtor, majs & paprika till. Färgglatt & gott! Massa nyttigheter! Fisk är underbart 🙂
Din maträtt får vi allt prova en dag 🙂
Här och nu – lovely lovely!
Åh! Edamamebönor blev jag introducerad just hos Mary. Ligger på “G” i kylen för morgondagens lax med glasnudelsallad. Efter långpass förstås.
Det ser FANTSTISKT gott ut! Det där med att göra ingenting är jag grym på, en av mina bättre grenar faktiskt, jag kan lära dig 😀 .
Så gott!
Ibland behöver man även sådana dagar.
Passa på att njuta av att göra INGENTING nu på sommaren, det är vi alla värda ibland!
Edamame is the shit. Jag älskar dessa bönor och hade kunnat äta en hel påse själv! Din middag ser helt fantastisk ut, jag börjar nästan dreggla här framför datorn 🙂
Åh vad skönt att läsa! 🙂 att kunna bara vara är en stor enkel svår rikedom 🙂
Att göra “ingenting” är en konst och något som inte alla kan. Det kräver ett visst mod och en inre styrka. Så fortsätt du utan att ha ens en gnutta dåligt samvete!
Håller med Mary! Bönorna,mums!!
Vilken topp kvällsmat!Jag gör ingenting ikväll. Vet att man behöver det ibland och jag är dödligt trött men det är så mycket svårare att behärska sig och göra ingenting än att bruka energi på att göra någonting. Konstig värld.
aaah, vilken god sallad där under. Mmmm, edamamebönor!
Det ser helt fantastiskt ut!!!