Ni undrar ibland vad jag äter. Jag med. Ingen dag är den andra lik så jag aktar mig för att lägga ut någon form av matdagbok. Vissa dagar blir väldigt bra – andra blir väldigt dåliga, av helt olika orsaker.
Jag har kommit in i ett bra flow med bra mat den senaste tiden – mycket tack vare “mitt nya tänk” (däremot går det urdåligt med det där att leva snålt…). Det nya är egentligen inget konstigt – bara ett nytt sätt att tänka kring hur jag äter. Men såklart finns det undantag, som i lördags kväll och i söndags morse. Jag är inte ute efter att äta “perfekt” jämt – jag är nöjd om jag äter “perfekt” 90% av tiden. Såhär har de senaste 4 dagarna sett ut:
Lördag:
- Frukost på jordgubbar, blåbär, melon, Bollnäsfil och nötblandning
- Lunch på halloumiburgare med 1/2 avokado och liten skål med rotfruktschips (på Mälarpaviljongen)
- 1 glas rosé
- Middag på kalvhamburgare med chevré och några pommes frites + liten läsk (med socker) (på Gröna Lunds Tyrolen)
- 1 godisrem + 1 liten läsk (med socker)
En bra dag med undantag av den där godisremmen och läsken (som båda intogs i ett trött tillstånd alldeles för sent).
Söndag:
- Brunch på smörgås (vitt bröd) med ost och skinka och yoghurt (med socker) med musli (sockrad)
- En näve chips
- Middag: förrätt på 1/2 avokado med skagenröra, pestofylld köttfärsrulle med ugnsrostad sötpotatis med citronyoghurt och sojabönor och efterätt på björnbärspaj med rabarberkesella
En rätt dålig dag med tanke på den sockerraffinerade frukosten och chipsen. Middagen var bra, björnbärspajen till trots.
Måndag:
- Mycket sen lunch på tonfiskbagel och chailatte (från Espresso House)
- Osötad jordgubbslemonad (på Café Mocco)
- Middag på jordgubbar, blåbär och kesella, quinoapuffar och dinkelflingor
En dålig dag sett till mängden mat – alldeles för lite och för sent. Förmodligen var jag så himla mätt från gårdagen så kroppen protesterade inte så mycket. Inte ens på kvällen.
Tisdag:
- Frukost på jordgubbar, blåbär och keso med quinoapuffar och dinkelflingor
- Lunch med bönröror, paninibitar, pastagratäng, lax, kronärtskocka och mozzarellaost (på Bianchi Café) + latte
- Efter jobbet-latte (på Café 60 – jag sa nej till en bulle, stort!)
- Sen middag på räksallad med ruccola, machetsallad, skagenröra, räkor, cocktailtomat, gurka, rädisor och 2 ägg
En bra dag. Punkt. Ovanligt att jag dricker så mycket latte – fick ont i magen efter den sista.
2 kommentarer
Salladen med räkor och sånt ser fantastiskt god ut. Och att äta perfekt 100% av tiden skulle verkligen bli dödstråkigt. Tycker du verkar ha hittat en bra balans! 🙂
En fråga som inte alls har med inlägget att göra…vad heter typsnittet i bilden? Snyggt!