En vän fyllde år och bjöd in mig till att fira i en stuga utan el och vatten. Det var så tyst och så vackert att det var svårt att ta in. Glad att jag fotade massor. Älskar att fota. Att redigera bilderna. Att spara på dem och ta fram dem lite nu och då.
Vad betyder off grid?
Att leva utanför elnätet. Jag tycker väldigt mycket om det, vilket beror på att jag har mina Ecoflows som är ett enormt batteri. Det gör det möjligt att ladda allt jag vill under väldigt lång tid. Hur länge batteriet håller beror på hur mycket jag använder det. Mobiltelefoner kan jag ladda många timmar. Dammsuga kan jag göra mycket kortare stund. Att prata el och kilowatt är krångligt så jag skippar det. Men jag gillar Ecoflow, har dem alltid laddade av preppingskäl. Eller vem skojar jag med. Har dem alltid laddade så att jag alltid kan ta dem med mig på kul saker.
Det som eventuellt är minus är att batteri är tungt. Och ska man någonstans off grid så innebär det nästan alltid att man bär grejer i klurig terräng.
Var ligger stugan off grid?
Med utsikt över Åreskutan som du ser, mer än så kan jag inte skriva eftersom den tillhör en bekant till min vän och inte är för uthyrning. Men det finns många sådana här stugor: som är enkla men ändå otroligt lyxiga för läget och utsikten.
Det som var så fantastiskt med helgen var att vi helt lät känslan styra, i kombination med en otrolig meny som vi packat med och preppat för – och som lustigt nog var lika dekadent som den var anpassad till minimalt med disk och matlagning.
Fredag kväll serverades lobster rolls. Jag köpte hummer på ICA och tog ur köttet hemma. Väl på plats stekte vi potato buns (korvbröd) på Primusköket, brynte smör som vi blandade med majonnäs och hummerköttet. Klart! Det var bara att öppna en flaska champagne till. Sedan hade vi chips, smetana och löjrom också. Och så vi sashimi med sesammajo och soja. Också väldigt enkelt, är i princip bara att skära laxen tunt.
I lördags fick vi äggröra, stekt bacon och croissant med olika spreads, tog med både hasselnöt och pistage. Gjorde kokkaffe. Hade noll procent bråttom. Tog ett morgondopp innan. Det var ljuvligt.
Vi kollade inte klockan utan gick helt på känsla. Tog en promenad längs stigar vi aldrig gått, hittade smultronställen till vårvintern. Gjorde varm choklad som vi drack ute vid sjön. Läste bok. Sov en stund(!), bläddrade i tidningar och så tog jag fram några reflektionsfrågor till oss.
Är du nyfiken på reflektionsfrågorna så kommer de här:
Vad i mitt liv ger mig mest glädje och tacksamhet just nu?
Hur kan jag skapa fler sådana stunder?
Vilka relationer bidrar mest till mitt liv?
På vilket sätt ger jag tillbaka?
Hur kan jag fortsätta skapa starka och meningsfulla relationer och vad behöver jag ge mig själv och andra för att stärka dessa band?
Vi behövde ett glas vin till reflektionsfrågorna, och av bara farten dukades det upp en charkbricka också. Lite senare blev det handskuren råbiff, hyvlad kålrabbi, dijonnaise, rostad lök och friterad kapris. Också enkelt, den matlagning som gjordes på plats var att skära oxfilén. Sedan hade det förberetts en chokladmousse hemma och jag skakade vispgrädde på plats.
Innan jag somnade läste jag några sidor bok (Stallo) medan månskenet bredde ut sig där utanför. Sedan blev det morgon igen och vattnet låg så stilla och världen var mjukt grå. Jag morgonbadade och sedan gjorde vi upp en sista eld i kaminen i stugan och så serverades det kantarellmacka till kaffet.
Det var en otroligt fin helg. Härlig och avslappnande. Blev inspirerad till mer off grid som energigivande paus. Har njutit av att sova, läsa, äta och låta energin pyra.
5 kommentarer
dagar utan tid är dom bästa dagarna!
de är vilsamma!
Sara! Dina bilder är makalösa. Du skriver rakt in i mitt hjärta. Jag vill också snart vara offgrid. Planerar så småningom att ta mig norrut.
Kram
Emilia
tack för dig och dina ord emilia
💚👌