Inspirerad av ett recept från Instagram åt jag olika former av sashimi med glasnudelsallad i flera dagar. Min pojkvän höll på att bli tokig. Jag gillar att blanda mat, det gör inte han. Han vill laga mat på riktigt och hålla på. Sashimi var bland det första han serverade mig en sommarkväll 2017, långt innan vi blev tillsammans, och sashimi är fortsatt det jag tycker så väldans mycket om än idag.
Här är några sashimisallader från senaste tiden:
Hoppsan. Det smög visst in lite Champagne där också. Nej men så trevligt! Hur som helst: vi bränner av vår sashimi för en annan konsistens. Och under den ligger en otrolig sallad på strimlad spetskål, mayo och sesamolja och lite annat. Jag fick inspiration från detta recept signerad Jennie Walldén. Kan ha ätit den salladen, med lite twist, i flera dagar ja.
Vi tillagade ytterligare en fullträff tack vare ett högst enkelt recept på zucchinisallad med citronzest och massa parmesan. Det var otroligt tillsammans med Linderödsgris, men funkar till massa annat med. Här är receptet – vi pratar BLANDA mat på allra bästa sätt!
I och med ovan är det slut på bildmaterialet men jag tänkte länka några fler grejer jag gärna vill laga – och lite baka – den närmsta tiden. Kanske hinner du först?
Vitkålssallad (typ samma som under sashimin)