I stolt reklamsamarbete med Leksands Knäckebröd
När Leksands Knäckebröd hörde av sig med frågan om vi kanske skulle hitta på något riktigt bra tillsammans med deras ekologiska och single farm knäckebröd så kände jag på en gång att det är klart vi ska! Framförallt för att jag gillar att handla mat från människor och allt rågmjöl i knäckebrödet kommer från Daniel och Gustafs lantbruk som de driver med sina familjer i Hedemora. Men också för allt det där andra som jag ibland hintat om för dig under de tre senaste åren men aldrig riktigt formulerat i ett eget blogginlägg. Just Leksands Knäckebröd, och framförallt de gröna trekantsförpackningarna, är något jag minns tydligt från när jag och min kille blev tillsammans. Jag är en ganska krass person men jag älskar att minnas tillbaka till den där första tiden när allt var nytt och spännande och glittrande och vi inte visste hur det skulle bli!
2017 var ett höjdarår i mitt liv. Jag och mitt ex gjorde slut och en stor frihetskänsla tog plats i min själ. Jag opererade ryggen och blev en helt annan människa; äntligen kunde jag springa igen! Jag gjorde roliga och äventyrliga saker när sommaren började spira. Vi åkte till Lofoten med en husbil i början på juni när nätterna aldrig tog slut! Jag var till Italien med vänner på en riktigt drömresa före midsommar och vår italienska guide som hette Lorenzo visade alla drömmiga ställen och vi badade i ljummet saltvatten, besökte vingårdar och drack prosecco på piazzor!
Sedan blev det juli och jag träffade killen med stort D på en takbar i Stockholm. Danny! Jag förstod aldrig hans intresse för mat förrän han kom hem till mig efter jobbet med två fulla matpåsar och gjorde sashimi och sesammayo och andra magiska grejer som vi åt på en balkong med en rosa solnedgång i bakgrunden. När jag var hemma hos honom och han började laga mat åt mig på riktigt så insåg jag var jag hamnat. I mathimlen! I hyllorna fanns böcker om matkemi och annat avancerat och snart smög det sig in; analyserna om vad jag gillade och så serverade han in mer av just det.
På morgnarna dukade han fram frukost i vardagsrummet. Rostat knäckebröd från Leksands Knäckebröd i de där gröna förpackningarna var ett stående inslag. Gärna med skivat ägg på; det var ju min favorit sedan långt tidigare.
Jag införde kombinationen ägg, kaviar och majonnäs i hans liv och han ooh:ade över det. Jag som trodde att alla visste att kaviar och majonnäs är en superkombo till ägg? Han köpte hem lokalt kallpressad juice och valde noga ut det te han serverade och så mjölken och smöret som helst skulle vara småskaligt producerat det också. Jag älskade den känslan; att han lagade mat med kärlek och att allt det han köpte hem som vi skulle äta var utvalt med omtanke. Danny gör mycket med väldigt stor omtanke och det är något jag älskar med honom! Innan Danny var jag en person som älskade att vara utomhus och gärna sprang stig och cyklade grusväg. Men jag hade aldrig klarat mig utomhus om jag varit tvungen. Med honom har jag fått så mycket kunskap om outdoorlivet oavsett om det är sommar eller vinter eller storm eller strålande sol. Och så maten förstås! Hans första födelsedagspresent till mig när vi fortfarande dejtade i september var en helg på västkusten där vi fiskade hummer. Den hösten var detta inlägg om hur vi träffades ett av de allra mest lästa på min blogg!
Vi är väldigt olika men vi synkar i alla våra likheter. Den övergripande livsfilosofin är densamma; vi älskar äventyr och vi älskar mat och vill lägga tid, pengar och energi på båda. Han är i grunden en hantverkare från Piteå och jag är en nationalekonom från lite all over the place rent geografiskt men jag är uppvuxen i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Vi bär med oss helt olika kulturella arv och ryggsäckar med erfarenheter men de olikheterna har verkligen berikat mig och gjort min omvärld större. Jag är tacksam över att få dela min glädje för riktig mat! Det senaste ägg-på-knäckebröd-tipset som revolutionerat mitt frukostliv kommer faktiskt inte från Danny. Det kommer från en Michelin-kock som gästade oss uppe i Lappland där vi tillbringat de senaste veckorna på workation. ”Testa att bre mackan med smör och lägg på skivat ägg och droppa över grön Tabasco” sa han i förbifarten.
”Alltså skoja inte”, tänkte jag högt och tydligt när jag testade det första gången någon dag efteråt. Knäckebröd, smör, ägg och grön tabasco! Så simpelt. Du måste genast prova!!
Och om du inte redan provat knäckebröd, smör, ägg, kaviar och majonnäs så måste du testa det med. Och, eftersom du läst det förra inlägget om just knäckebröd så vet du såklart att du ska rosta knäckebrödet innan för att ytterligare bjuda till för smaklökarna!
Jag har faktiskt ytterligare ett tips som rör ägg och knäckebröd. Men jag sparar på det till någon vecka till så håll utkik på min Instagram – här följer du mig! Tack för att du klickar på hjärtat, det gör mig glad att veta att du läst och uppskattar det här inlägget! <3
2 kommentarer
Jag klarar inte att läsa färdigt efter chocken från ”kaviar och majonnäs är en superkombo till ägg”. What? Jag har alltid älskat majo, har på senare tid oftare varit sugen på kaviar till kokt ägg men aldrig tänkt tanken att blanda dem.
Nu ska jag smälta chocken, läsa färdigt inlägget och sedan prova kombon.
hahaha jag är glad att jag kan berika ditt liv!!! testa kombon!