Vi lämnade Stockholm igår och körde mot midsommar i Hälsingland. Det har varit dagar fyllda med härliga människor, möten och MAT. När jag är i stan går jag ALL IN och träffar människor jag känner och människor jag inte känner på härliga ställen. Häng med, så ska jag berätta vad jag menar!
I måndags hade jag lunchmöte med mina Stockholmskollegor på Kavalleriet på Östermalm. Jag försökte äta en bit mat på Kavalleriet precis när det var nyöppnat men det gick inte. Det var så fullproppat med människor så jag fick spel (inte heller fick jag plats) så jag gick till Guld vid Vasaparken istället. Det var också rätt nyöppnat då och roligt att testa.
Kavalleriet
En måndag i juni var det alldeles lagom med folk på Kavalleriet. Vi satt på deras stora uteservering och åt räksallad och drack god latte. Var räksalladen något utöver det vanliga? Nja, kanske inte. Men det var kul att vara där. Och det är roligt att se att ställen liknande detta poppar upp lite överallt för det känns ändå som bra mat och ett bra ställe.
På eftermiddagen var jag på TAK på after work. Takbarer i sommarstockholm är så härligt. Det var på en takbar som jag träffade Danny första gången och det var på TAK vi sågs andra gången. Den här måndagen avrundade vi kvällen rätt tidigt och gick till Kommendörens uteservering och åt middag istället. Det är det perfekta stället eftersom jag ofta bor på samma gata när jag är i Stockholm.
Kommendören
Sedan blev det tisdag och jag hade dagens första möte på Paraden på Valhallavägen klockan 8. Det ingår i Bockholmengruppen med Nytorget 6, Nybrogatan 38 och några andra ställen jag gillar. På Paraden gick det upp för mig att det verkligen blivit en grej med frukost i Stockholm. Frukostmenyerna är omfattande precis som vilken middagsmeny som helst. Jag valde en chiabowl och drack två cappuccinos.
På kvällen åt vi middag på Eatnam Birger Jarlsgatan eftersom vi inte orkade laga middag hemma. 490 kronor kostade det för två personer och då delade vi också på en förrätt. Min kille var mer imponerad än vad jag var, men det vietnamesiska köket är inte min favorit. Jag föredrar det thailändska och lite mer sting. Jag vill ha mer av allt helt enkelt. Men Eatnam var ändå alldeles lagom på en tisdag så jag rekommenderar det ändå!
Eatnam
I onsdags blev det en spontanlunch på Pom & Flora och jag fick äntligen beställa in en croissant med vispad mascarpone som jag sett på en Instagrambild för flera veckor sedan. Jag lunchade med en av mina tidigare chefer och tillika VD på det bolag jag jobbade på då. Det var hon som fick mig intresserad av pengar och det tackade jag henne för under lunchen. Och så pratade vi om lite kommande affärsmöjligheter utifrån där vi båda jobbar nu.
Pom & Flora
På kvällen fick jag äntligen träffa Sanna som är gäst i mitt senaste podavsnitt. Vi sågs på Katarina Ölkafé och fick skratta tillsammans några timmar. Jag och Danny gick förbi Omnipollos Hatt på vägen hem och delade på en pizza med den härliga smakkombinationen aprikos och vanilj. Det låter knasigt och det var så jäkla gott.
Och igår bjöds jag på finfrukost under ett möte i en villaträdgård i Bromma. Jag satt där hela förmiddagen med min Macbook i knät och uträttade digitala saker tillsammans med en kaffekopp som fylldes på.
Så bra har jag haft det i Stockholm! Mellan alla måltider har jag hunnit med en massa jobb, en hel del försäljning, stänga några samarbeten, telefonmöten och en after work-promenad ut på Skeppsholmen. Jag har funderat på en och annan löptur men valde bort det. Det finns en tid för allt och tiden för löpning var inte just då och där.
Jag kan inte få nog av alla bra tips i Stockholm. Så sitter du inne på något härligt guldkorn – dela med dig för tusan. Lämna en kommentar så blir jag rackarns glad!
2 kommentarer
Härreminje vad du hinner gourmet-attackera Tokholm när du är där. Inser att jag håller mig till samma gamla när jag är hemma, men ska nog börja upptäcka lite nytt i höst när vi flyttar hem. Ett nytt ställe har jag dock blivit rekommenderad, och gillar: gourmetpizzorna på la Madrina, Birger Jarlsgatan. Intimt och bra service! Önskar att någon bra peruan kunde hålla sig öppen på sommaren, en bra ceviche är oslagbar när det är varmt…
Tack för tips! Ska spana in!! Och säg till när du hittar en ceviche!!