Jag älskar all mat som är inlindad i någon form av wrap. Gör man egna glutenfria wraps behöver man varken knåda eller kavla; det är bara att röra ihop ingredienserna och hälla ut på en plåt. Himla enkelt – därför gör jag ofta egna wraps.
Receptet är från Hanna Göranssons bok Friendly food; blanda 1.5 msk bovetemjöl, 1.5 tsk fiberhusk, 1 ägg, drygt 1 dl vatten och lite salt. Smeten är lös i början men tjocknar till när det får stå och dra i ca tio minuter. Häll ut till två wraps på bakplåtspapper och skjutsa in i drygt 5 minuter på 225 graders värme.
I en panna stekte jag upp strimlad lövbiff, paprika och lök. Köttet hade jag marinerat i lime, olivolja och chili. Egentligen skulle jag velat ha annat kött än lövbiff (helst flank steak) men det fick funka denna gång. Gott var det i alla fall!
[insert][/insert]
8 kommentarer
Alltså gillar du wraps måste du baka Kristin Kaspersens magiska glutenfria nyttiga tortillabröd. Jag har bakat tre omgångar nu på mindre än 2 veckor. Hela familjen ÄLSKAR dom! Man kan få dom riktigt tunna och de är så goda och vackra med sin gula majsfärg. Testa vettja, du kommer inte bli besviken!
http://attlevasunt.se/glutenfria-nyttiga-wrapsbrod
Jag har också den boken, men är dålig på att laga rätter ur den. Det där såg väldigt gott ut!
Den boken har jag lånat på bibblan här i Halmstad, har dock inte börjat lusläsa den än – ska göras pronto (eller ja, när jag kommer hem från jobbet)!
Tack för tips!
Jag är så dålig på att komma på mat att laga, blir alltid samma… Wraps – varför har jag typ ALDRIG tänkt på det!?
Jag kör också dessa wraps och gillar’t mycket. Lite vårmat sådär. Hittade ett annat trevligt recept i en gammal Allt om mat häromsistens – det är alltid kul med matinspiration 🙂
Det ser gott ut!
Kika gärna in till min blogg!
Tack för tips på glutenfria wraps! Precis vad jag är sugen på!