Efter några veckor utan lust att laga särskilt mycket mat så är jag tillbaks i köket igen. Igår kväll svängde jag ihop dessa fantastiskt goda glutenfria pannkakor. Sedan fyllde jag dem med spenat, räkor och ost och rullade ihop och skjutsade in i ugnen. Voilá – crêpes!
Det kan finnas en risk för att det blir pannkakor hela veckan nu, dels för att de jag gjorde var så sjukt goda och enkla men också för att det finns en mängd recept att testa nya pannkaksformer med. Men, jag ska också göra spicy spring rolls med jordnötssås och – såklart – hamburgare. Denna gång ska jag få till både taleggio och tryffelmajo som tillbehör.
Nu blev jag hungrig! Vad står på din mat-för-veckan-lista?
[insert][/insert] Chokladfyllda crêpes med hallon, igår fyllde jag dem med räkor.
9 kommentarer
Matlistor är ett måste för att vardagen ska funka hemma hos oss. Denna veckan har vi potatispurjosoppa, kyckling med balsamicosås, linsbollar med tabbouleh, köttfärssås och spagetti, broccoli-skinkpaj och avslutar veckan med att gå på festlig middag i högtidsdräkt på Uppsala slott.
Oh så gott. På veckans matlista står “sånt som finns i frysen – helst färdigt”. Inte så spännande, men nödvändigt! Lite sallad ska jag nog orka hacka till. Helst med ruccola, rödkål och rivna morötter, som är en liten hang-up just nu.
Pannkakor kan vara något av det godaste, och enklaste att laga, som finns! Är helt kär i hälsosamma pankisar…
Mmmm jag ska också göra glutenfria pannkakor i veckan fast med hjortronsylt och i kombination med grön ärtsoppa 🙂 I övrigt blir det pumpasallad, lax med vitvinssås och tacovegoburgare!
Idag – Köttfärssås och spagetti, imorrn – Indisk kycklinggryta med ris och naanbröd, på onsdag – kikärtsbiffar med tzatziki och klyftpotatis. Sen är inte matsedeln planerad något längre än så för denna vecka.
Säger ju att bloggar mkt om mat!! Detta + gröten + kaffekopp i senaste inläggen!
Jag planerar sällan i förväg, men en omelett hade varit trevlig att hinna slänga ihop någon kväll. 🙂
Det där med dubbar mot is, som du skrev om i förra inlägget; Kan bara hålla med!
Hade mina icebug på mig igår och det knastrar liksom taktmässigt och man tänker: “Fuck you, Ice”! Haha! 🙂
Kram M
Men oj vad gott det där såg ut! Denna veckan måste jag äta ur frysen, har inga matlådor kvar… 🙂
Crepes! Den idéen snor jag rakt av till en av veckans middagar (och kanske matlåda också!). Annars står det kyckling inlindad i lufttorkad skinka, fisksoppa och ett stycke matbloggsträff med temat “Färgglatt och citrus” – för min del blir bidraget en fänkål i tomatsås med gremolata från “Kärlek, oliver och timjan.” (http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.se/2011/06/dagen-da-jag-blev-sams-med-fankal.html). Finmat varje dag! 🙂