Det är enkelt att rosta nötter har jag upptäckt. Jag har rostat nötter både innan och efter jul: valnötter, macadamianötter, cashewnötter och hasselnötter. Mina bästa rostade nötter tar i princip ingen tid alls mer än ca 10 minuter för själva rostningen i plåt på ugn.
Gör såhär: spola av nötterna i ett durkslag och lägg i en skål. Dra över några varv med salt, chili och en nypa socker (kokossocker funkar fint) och rör om. Lägg på bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen i ca 10 minuter, 200 grader.
Jag tycker personligen att rostade cashewnötter eller rostade macadamianötter blir allra allra bäst.
Detta är ett kul snacks som går att variera massor. Ett annat lika roligt snacks är att poppa popcorn som du lägger på bakplåtspapper (eller en tallrik) och sedan häller smält choklad över. Avsluta med lite flingsalt. Det är ett recept från Hur bra som helst som jag testade i julas.
[insert][/insert]
6 kommentarer
Oh, så gott! Jag har använt pecannötter, mandlar och valnötter, men inte cashew- och macadamianötter!
Bara en massa mums på din blogg just nu! Det där med vetestärkelse som Paula skrev om var news för mig. Det blir till att fixa själv.
Bra snackstips! Älskar rostade nötter. 🙂
Godast är att ha dem på en sallad med ost och någon frukt, tycker jag.
Underbart tips 🙂 tack!
Mums! Själv har jag gått all in på kanderade nötter, kanske inte lika nyttigt men himmelskt gott.
http://www.recept.nu/ernst-kirchsteiger/smaratter-och-tillbehor/frukt-och-bar/kanderade-notter/
Tips: grovhackade kanderade nötter på vaniljglass!
Jag gillar saltrostade mandlar, brukar nästan alltid köpa det som snacks när jag åker tåg men det innehåller vetestärkelse och då får jag lite ont i magen så det är bästa att göra dom hemma. Det är lite mer pill kanske, men det blir riktigt gott! Hittade ett grymt recept hos Aliceaugusta-bloggen:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp 2 dl vatten och 2 ½ msk salt tills saltet löst sig. Ta bort från värmen. Lägg ned valfria nötter tills det är helt täckt av vattnet. Vänd runt nötterna i saltvattnet och låt dra i ungefär 10 minuter. Skeda sedan upp nötterna på en plåt och sprid ut så gott det går.
Jag har ganska mycket salt eftersom jag älskar själva saltsmaken så det går säkert att minska på saltet om en inte gillar det lika mycket som jag gör 🙂