När Emma gjorde kaffe med ägg igår så tänkte jag att jag skulle göra likadant. Jag har aldrig gjort ägglatte förut – inte heller fettkaffe som det också pratas om i LCHF-gäng. Nu är detta inte samma sak även om båda är en variant på kaffe.
Jag följde Emmas tips till i stort sett punkt och pricka: knäckte ett ägg i en skål och mixade ihop med 2 dl nybryggt kaffe, 1 msk kokosolja, lite vaniljpulver och kardemumma istället för kakao.
Det blev gott och krämigt och ett fullgott alternativ till en latte på mjölk. Oväntat bra!
[insert][/insert]
9 kommentarer
Jag har läst om ägglatten hos Emma tidigare och varit nyfiken, men testade först idag när även du skrev att den var god. Och vad gott det blev! Så krämigt och skummigt, verkligen oväntat gott! 🙂
Johanna: jag vet inte, men den gör nog smaken lite mjukare kanske?
Hmm.. måste erkänna att det låter lite läskigt med ägget.
Men ska absolut testa, kanske blir en ny favorit!
Låter jätteläskigt… vågar nästan inte testa, men jag ska göra det. Gjuter mod och laddar. I eftermiddag smäller det!
Hej! Hur viktigt är det att ha i kokosoljan? Har ingen hemma men blev sugen på att testa!
Vad kul att du testade! Många är skeptiska mot ägget, men när de smakar gillar de oftast eftersom det blir så krämigt 🙂 Sen kan man ju smaksätta lite som man vill, vaniljpulver är alltid gott i dock!
Spännande =)
Åsa: testa, du kommer nog också att bli positivt överraskad! 🙂
Jag såg också denna hos Emma, och blev lite sugen på att testa, trots att det där ägget låter aningens läbbigt… 🙂