Lax med tillhörande “laxkrydda” från Blekinge – inhandlad av farmor. Sötpotatispuré spetsad med lite gurkmeja för de goda egenskapernas skull, kryddad med en nypa salt och några varv med pepparkvarnen. Broccoli och sojabönor. I avsnitt 3 av Inner Strength Podcast reds (finns på iTunes) det här med sojabönor ut. Ett bra lyssnartips för den som är intresserad! Kortversionen: det är inget fel på sojabönan – men massor med fel vad gäller den konventionella odlingen av den (läs: välj ekologiskt!). Sojabönor var ett hett diskussionsämne senast jag nämnde det – men så är det nästan alltid när mat diskuteras. Clean eating är ett av undantagen. Det finns inte så mycket att diskutera – det är bra för kroppen. Bäst för miljön är det ju om det är lokalproducerat också. Då kommer det lite mer krångliga in. Inget av min mat på tallriken är producerad i min närhet. Tough luck.
10 kommentarer
Blekinge är bra grejer! 🙂
M: 🙂 från bruka design
Vilken underbar tallrik! Å då tänkte jag i första hand på porslinet… 😉
Birgitta: finns i alla mataffärer!
Petra: 🙂
Upp&Hoppa: ja det måste du verkligen!
Pilla: 🙂
Nellie: exakt så
Mums, vilken god mat! Ja, man kan ju inte göra allt rätt hela tiden, men lite här och lite där och ju också bra. 🙂
Åh så gott!
Edamame är bäst! Borde få tummen ur och börja lyssna podcasts, känner mig så efter!
“en påse” ska det såklart stå.
Tack för länktips till min podcast. Och visst är edamamebönor gott! Jag har alltid en påser ekologiska i frysen.
Hej
Vad är det för krydda? Köpt var? Jag bor ju här måste ju få veta vad det är för speciellt jag missat 🙂