Hur tränar man sig nöjd?
.
Tidsmål
.
Hur tränar man sig nöjd? Om målet är att springa milen under 50 minuter. Hur blir man nöjd med sin träning på vägen dit? Man vet ju inte vad som är tillräckligt innan det är för sent.
.
Jag är inte helt säker på hur jag ska lägga upp min träning för att vara nöjd. Min tidigare målsättning, att träna 2 dagar och vila 1 dag, är ingen fullt fungerande måttstock. Den säger inget om hur mycket jag ska träna.
.
Jag har funderat på det där. Och kommit fram till att 600 minuter är ett fint och jämt nummer och en lagom utmaning. För träning ska vara en utmaning. Är det ingen utmaning kommer man inte framåt.
.
600 minuter betyder 2 timmars träning 5 dagar i veckan. Det behöver inte vara 600 minuters intervallträning. Det kan vara lågintensiv träning också. Eller styrketräning. Bara det blir en bra blandning mellan kvalitet och kvantitet. …någon som har en magisk formel för detta?
.
>
0 kommentarer
Sofy:
Ja firstprogrammet verkar vettigt och bra och relevant.
Magda:
Men det är sånt som är kul också ju. Att få veta att man lever. Men att göra det utan ens en gnutta tidsångest i ryggen!
fast du behöver inte springa under lika lång tid! inte ens lågintensivt. det kan tvärtom ge bättre effekt att du tränar högintensivt och ger max när du väl tränar, för att sedan vila och fokusera på kosten och återhämtningen resten av tiden.
effektivt och låg skaderisk och eftersom du inte eftersträvar nåt prestationsmål behöver du inte bry dig om medeldistans och långdistans och backar och fan och hans moster…
Puma! Jag tror på mixen! Tex som det där “first” programmet mot att springa en mara.
1 snabbsidtanspass
1 intervallpass
1 långpass.
Då får man allt och kan träna styrka/spinning däremellan. Kanske kan vara nåt för dig eftersom jag tror du vill ha uthålligheten också?!
Magda:
Jo jag vet faktiskt det där. Jag är INTE INTE INTE en av de där som tycker att pw bränner mer fett än löpning. Snarare är jag allergisk mot dem. Men jag vill helst ha både löpning och powerwalk. Mest för att om jag skulle springa under lika lång tid som jag kör lågintensiva grejer så skulle jag nog få ont någonstans. Jag gillar variation. Och jag tror på variation. Jag tror inte på bara pw, och inte heller på 30 minuter superintensivt om dagen. 🙂
puma: du skulle gå ned lika mycket i vikt om du sprang fort under en tredjedel av tiden som du powerwalkar. (såvida du inte skulle kompensera den ökade intensiteten med mer kalorier.)
löpningen har också fler gynsamma bieffekter jfr med promenaderna.
Magda Gad & Malin:
Ja absolut. Det beror ju på vad man har för målsättning. Om man ska springa milen under 45 minuter lär man ju inte nå dit genom en PW på 90 minuter. Men mitt mål har inte med tid att göra. Det har med vikt att göra. Och jag verkar gå ner i vikt när jag går mycket. Tyvärr tycker jag det är skittrist att gå. Man kommer ingenstans.
Johan:
Ja det borde du!! 🙂 Bästa motivationen är att läsa bloggar, kolla längdåkning på TV och att tänka lite mer långsiktigt. Visst är det skönt i soffan NU men det är skönare att sitta där efter ett löppass. Dessutom hjälper det att tänka att det är alltid som svårast att komma ut innan man väl kommit ut. Har man väl tagit första steget utanför dörren går det liksom av bara farten.
jag borde värkligen dra igång med träningen igen, man blir ju peppad när man sitter och läser men det rinner ju bort ganska snabbt igen. 😛 några motivations tips?
Jag håller nog med ovanstående skrivare. Tid säger inte heller så mycket om träningen, det är funktionaliteten av den som gör det. Då väljer jag hellre fokusområden också kan man revidera dem med jämna mellanrum.
personligen hänger jag inte upp mig på tiden, utan på vad jag ska träna för att uppnå mina mål. 1 timme varannan dag kan vara mer effektivt än 2 timmar per dagen, beroende på hur man tränar och vad man vill med träningen.