Det är söndagskväll och jag har lovat mig själv att gå och lägga mig tidigt. Redo för måndag, och så vidare. Helgen har varit… enastående! I all sin enkelhet.

Att avsluta arbetsveckan med möten på byn är ett lyxhack. Ett eftermiddagsmöte i Åregårdens lugna miljö innan festligheterna drar igång. Vi satt i skenet av fladdrande ljus och pratade affärsstrategi och prioriteringar, ett första möte med en kund vars företagsidé jag coachar.
Sedan det ljuvliga i att samla några vänner hemma hos mig för en spontan kväll med julbak i fredags. Jag hörde av mig vid 15 och sedan kom en med glögg vid 17 och en annan med flera paket saffran någon timma senare. Jag gjorde cookies på pepparkaksdeg och vit choklad, och släta lussebullar, och rulltårta med saffran.
Och så det oändligt förlösande i att sova ut på lördag utan att ha något eller någon som väntade på mig. Det var som en lång utandning.
Helgfrukostarna har bestått av risgrynsgröt på saffran med jordgubbssylt. Kaffe med mjölk. Tända ljus. Till och med julduk på bordet. Jag har plockat in granris i vaser som stått i mitt kök sedan sent i november. I år passar det gröna och lågmälda hos mig i Brattland.
Idag var jag ute och plockade mer ris från en gran vi nyss tagit ner på tomten, och som får bli juldekorationer utomhus, och som hänger på min dörr med en rosett.
I lördags var det Åre Vinfestival och jag åkte in själv: vis av erfarenhet från att det är svårt att vara ett stort samlat gäng på plats, att det nog skulle vara massor av folk där som jag kände – och att jag ville vara där tidigt. Så strax efter 13 ringde jag hem en Topptaxi och bara 20 minuter senare var jag inne på Granen och hade jag hittat bekanta ansikten vid ett av borden. Strax efter 16 stängde Vinfestivalen dörrarna för då var det fullt, och då hade hela gänget i *vår nya vinklubb* anslutit – och jag hade också hunnit med att hänga med en annan vinklubb som jag inte alls kände, minus en person som jag träffat några gånger hemma hos en bekant.
Postar några viner som verkligen fastnade hos mig. Och årets bästa bord tyckte jag var Tryffelsvinet, Spring Wines och Wine Trade. Många favoriter där, särskilt den vita bourgognen (bild 2) och Kershaw, en pinot från Sydafrika (bild 4). Vinerna från Divine på bild 5 och 6 är däremot de mest prisvärda: en amerikansk chardonnay och en vit rioja. Tips tips.










Hemma i Brattland pågår bygget av vinkällaren. Jag har inte postat någon bild på den, men här är insidan som den ser ut just nu. Aggregatet är på väg från Frankrike, och jag ser fram emot att det ska putsas upp på insidan och att det ska prydas med schiffer.

Det var lika mycket ljuvlig sovmorgon nu imorse. Och lika mycket en vitfrostig värld där utanför fönstret. Jag gjorde mig ingen brådska under några timmar, och hade sedan ett förmiddagsmöte med Wilda vid 11. En lång walk and talk med planer för 2026 som känns både roliga och rimliga. Ska berätta mer om dem, men framförallt så släpps ett behind the scenes-podavsnitt inom kort, som bara går ut till de som prenumererar på vårt Framgångsbrev. Vi pratar om hösten, och om det som utmanat. Och så stänger vi året.
Såhär såg världen ut medan vi pratade i telefon:


Lite senare åkte jag till Louise på adventsmys vid en öppen eld. Jag letade fram min största mössa, och gjorde premiär i en av mina tjockare jackor och varmaste skor.


Det jag har tillbringat mest tid under helgen är att lyssna på Sara Strömbergs deckare Sot. Hon är en av mina favoritförfattare i den genren och jag rekommenderar alla hennes böcker som utspelar sig i Jämtland och en hel del i trakterna kring Åre.







