I tisdags hade vi en kväll med jobbet på fjället. Medan mina kollegor vandrade från hotellet över Totthummeln och mot andra sidan Åreskutan styrde jag och min kille en middag för dem. Eller mest han. Jag tände bara ljus, lade ut renfällar och körde upp och ner för en knagglig fjällvägg med klirrande glas.
Han hade varit i stugan sedan kvällen innan för att röka kött i flera, flera timmar. Till kvällen skulle det serveras pulled pork. En sådan där variant som var nydragen precis innan servering. Och som serverades med briochebröd, mangosalsa, massor med koriander, tunt skuren silverlök och het och fruktig habanero.
Innan det hade vi dukat fram vår variant av sour cream and onion chips (alltså saltade lantliga chips med smetana och finhackad rödlök) och laxröra på kavring. Och efteråt ställde min kille fram dödens chokladtårta. Fast engelskans death by chocolate låter trevligare? Det var en likadan tårta som han gjorde till min födelsedag och den fick också följa med till kontoret dagen efter. Man kan säga att det blev en hel del kvar. Ingen gick hungrig från den här tillställningen!
Dagen efter åkte min kille till Norge för en utbildning och sedan stannar han kvar där i två veckor för det är dags för en ny rotation på den plattform ute på Nordsjön som han jobbar på. I helgen åker jag och hälsar på. Inte på plattformen men däremot i Bergen. Ett ställe som sedan länge stått på min bucket list!
4 kommentarer
Jag är så avundsjuk, fast inte i meningen “missunnsam” utan mer… önskar jag att jag kunde hoppa in i varenda bild 😀
Här med! Samma känsla 🙂
Men det där med oljeplattform – jag kan knappt tänka mig ett läskigare ställe att vara på. För mig alltså, med rädsla för höjder och vissa former av djupt hav. Burrr! Tur det finns folk som törs.
hahaha ja tur!
välkommen in i bilderna 😀