Jag älskar hamburgare. Älskar, älskar, älskar! De senaste åren har många hamburgerställen poppat upp i Stockholm men jag har inte ens varit på Flippin’ burger. Däremot har jag varit på Phil’s och Burgers & Beer. Var någonstans äter man den godaste hamburgaren i Stockholm?
Ibland gör jag hamburgare hemma. Men inte så det står i direkt proportion till hur mycket jag gillar det. Från proffsen har jag lärt mig att man inte ska joxa för mycket med köttet när man steker det – rör det så lite som möjligt är rådet. Det tog jag till mig igår när jag brassade burgare på spisen efter löppasset. Jag tog köttet från påsen och la det nästan direkt i stekpannan; kryddade gjorde jag när det stekte till sig.
Hamburgerbrödet kan dock vara den mest intressanta biten från gårdagens middag. Det fina med glutenfria recept är att det går snabbt. Så också glutenfritt hamburgerbröd. Hanna är min pålitligaste källa och jag använde hennes recept för glutenfria korvbröd som jag hittade här. Jag modererade lite i mängderna och gjorde hamburgerbröd. Sak samma, tänkte jag.
Mellan bröden hade jag två skivor hamburgare, stekt ägg och så lite nya såser från Johnny’s som jag hittade på ICA. Smarrigt god middag som det nog blir repeat på ikväll!
[insert][/insert]
11 kommentarer
Jag älskar också hamburgare. Gärna på Restaurang AG på Kronobergsgatan, Kungsholmen. Där äter jag den som är standard. Gudagott!
Annars har jag gjort en god variant hemma. Med ugnsbakad portabello, istället för kött och getost.
+1 på hamburgerlover. min favorit har blivit köttet mellan två skivor hembakat surdegsbröd. mmmm…
Smaskens! Jag tycker iofs det är lika gott att bara lägga salladsblad som “bröd” – har inte lyckats göra något riktigt bra (naturligt) glutenfritt, tycker dom blir torra eller tunna 😉 Får kanske prova Hannas recept 😀
Gillar också att baka glutenfritt just för att det är så sjukt smidigt. Annars är det ju jäsning och grejer. Alltså, jag har aldrig provat ägg på burgare, det kanske jag borde? 🙂
Prime Burger på Birger Jarlsg. eller Folkungag. gör goda burgare Phil’s som Anna nämnde är också bra! Och så rekommenderar jag en tur till förorten: Bun Meat Bun i Farsta Strand. De kör potatisbröd till sina burgare. De har en fantastisk lakritsshake (iofs mer smak av turkisk peber men men..) 😀
Marja: ja finns ju massa kul vego man kan göra
Jessica: ja gör’t!
Anneliten: testa när du är på bra ställe, min favorit är en miniburgare med tryffel och taleggio på Vinbaren i Åre. jag får burgarinspo när jag äter dem på restaurang – och så går jag hem och gör likadant till någon annan middag. klicka på länken för recept; bara att blanda ihop, låta stå i 10 minuter och grädda i ca 20!
Anna: ja, vi ses här uppe!!
Pilla: var i världen äter man den godaste?
Burgare är verkligen bäst! Din såg toppengod ut 🙂
Phil´s burger finns på Gärdet nära där jag bor. Riktigt goda!
Men mina favoriter är när mamma & pappa steker ute på stora wokpannan över öppen eld, av älgkött. SÅ gott! 🙂
Längtar för övrigt till Jämtland men kommer upp till Workout Åre. Hoppas vi ses där!
Kram
Jag gör ofta hamburgare hemma men skulle aldrig få för mig att äta det ute. Utom på Vigårda i Mood-gallerian – där har de fantastiska burgare.
Undrar lite över det där att glutenfritt bröd är snabbt. De recept jag har är tvärtom – väldigt tidskrävande.
Detta måste jag testa. Såg ju supersmarrigt ut 🙂
Vilken fin burgare! Det är sällan jag gör och äter hamburgare. Ibland stekar jag bara på någon slags veggovariant.