I Hanna Göranssons kokbok Friendly food har jag vikt många hundöron. Det är en kokbok med recept på mat och bröd och efterrätter utan gluten, socker eller mjölk. Jag har till exempel gjort glutenfria pannkakor från den boken – supergoda. Ikväll gjorde jag en glutenfri wrap.
Det tog ungefär en kvart varav de flesta momenten bestod av att vänta så jag kunde scrolla instagram på min iPhone. Jag blandade ihop bovetemjöl, fiberhusk, ägg och vatten. Ut på plåt och in några minuter i ugn.
I min wrap hade jag räkor, avokado, lite grönsaker och salsa. Koriandern som jag köpte för några dagar sedan hade vissnat ihop helt så jag blev utan.
Som vanligt laddar jag på för mycket grejer i mina wraps så de blir svårätna. Men det smakar lika gott med kniv och gaffel såklart!
Innan middagen hade jag varit ute och sprungit. Ungefär 50 minuter med pannlampa. Medvind åt ena hållet, motvind åt andra.
[insert][/insert]
5 kommentarer
Va gott det lät! Får nog ta och spana in den där boken.
Det är synd att koriander är så kortlivat – det är bland det godaste jag vet! Men det där såg riktigt smaskigt ut ändå. Du borde göra en matfoto-podd med dina bästa tips 🙂
Vad smart att grädda i ugnen. Det ska jag testa! Vi har också wrappat idag, club sandwich style.
Bra tips!
Jag tycker det är så himla svårt att hitta bra och enkel mat. Jag är heller inte så mkt för att stå i köket och pyssla… Så rätter som dessa är ju ändå rätt perfekta!
Räksuget nu alltså. DET! Vi åt också wraps ikv, men sådana där färdiga på påse fyllda med köttfärs… Får bli ett annat alternativ till fredagstacosen. Kanske ditt tips? 🙂