Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Glutenfria frallor

  • 28 januari, 2015
  • 7 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
1

Igår gjorde jag hamburgare. Igen. Jag funderade på vad jag skulle ha som bröd och tog fram en av mina härliga böcker med recept som alltid står framme i köket. Denna gång föll valet på “Nytt bröd – baka gott utan gluten” som jag inte bläddrat i på länge. Här hittade jag ett recept på glutenfria frallor, majsfrallor, och jag lyckades ha alla ingredienser hemma. Dessutom gick de snabbt att göra vilket var bra eftersom jag var hungrig där och då.

Själva burgaren är inte så mycket att orda om. Jag har fått insidertips från grundaren av Flippin’ Burger (tack Pernilla!) att man typ inte ska göra mer med köttet än att lägga i pannan (alltså inte röra runt ett dugg eller så) så det följer jag slaviskt. Köttet kommer från kor som fått beta fritt i Hälsingland. Jag har hela frysen full här i Åre. Plus frysen full i Hälsingland. Och en älgkalv i Stockholmsfrysen. Industrikött har jag sagt tack och hej till i mesta möjliga mån.

På burgaren hade jag bland annat salladsblad. Det salladshuvud som i kylen såg lite trött och sladdrig ut la jag i en skål med vatten ett tag så blir salladsbladen fräscha och krispiga. Jag skivade också tomat och blandade tryffelolja i lite majo och – såklart – toppade köttet med taleggio.

Det hela resulterade i en hög och svårätlig burgare. Men så ska det vara tycker jag!

Receptet på de glutenfria brödet kommer här. Det är inte tänkt som hamburgerbröd men funkar fint till det mesta, särskilt som frukostbröd med en god marmelad och en vällagrad ost. Det är också ett perfekt bröd till soppa. Mums!

Glutenfria majsfrallor (från boken “Nytt bröd, baka gott utan gluten”)

  • 350 g kallt vatten
  • 1 ägg
  • 40 g olivolja
  • 100 g majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 15 g psylliumfröskal
  • (jag hade i lite chiafrön också)
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda vatten, ägg och olivolja i en bunke
  3. Tillsätt majsmjöl, bakpulver, salt och psylliumfröskal
  4. Låt smeten svälla i ca 15 minuter
  5. Klicka ut degen i 8 muffinsformar
  6. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter

[insert]majsbröd glutenfritt bröd recept[/insert][insert] hamburgare[/insert]

Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Relaterade ämnen
  • frallor
  • glutenfritt
  • glutenfritt bröd
  • majsbröd
  • majsfrallor
  • nytt bröd
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

Miljövänligt tvättmedel

  • 28 januari, 2015
Läs mer
Nästa artikel
  • Löpning

Backe

  • 28 januari, 2015
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Water melon pizza

  • 15 juli, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Jordgubbssalsa

  • 29 juni, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chiapudding

  • 29 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Glutenfri hamburgare

  • 6 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Steak fajitas

  • 22 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chocolate hazelnut tarte – paleo

  • 20 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Raw glass

  • 10 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Paleo pulled beef

  • 10 mars, 2015
7 kommentarer
  1. Heka skriver:
    17 november, 2018 kl. 01:15

    Hej,

    Googlade efter recept på frallor med majsmjöl och hittade detta. Såg jättelätt och smaskigt ut så jag provade men tyvärr blev det en katastrof: mjuka tomma inuti blöta grejer. Gjorde allt precis som det stod i receptet. Några idéer om vad som kan ha blivit fel?

    Svara
  2. Fanny Roethlisberger skriver:
    29 januari, 2015 kl. 02:53

    Håller med andra Fanny ovan… Här läser man värsta härliga inlägget om värsta härliga burgaren och dör värsta sugen-på-hamburgare-mitt-i-natten-döden typ, och så ska man kommentera det och ser den där konstiga kommentaren av Kikki..?! Vilken mood-killer och framför allt superonödigt, kan jag tycka. Otrevlig formulering. Men jaja! Du vet väl bättre än att lägga endaste sekund på sådant trams 🙂
    Ser ut att vara och låter skitgott i alla fall Sara! Du är välkommen att skicka hit ett gäng, för just burgare blir det sällan hos mig.. vet inte varför jag är lite “skraj” för rött kött överlag, har fått för mig att jag inte “kan” laga det. Hmm. Men tack för ögongodis, och jag ska prova brödet! (Trots allt socker som lika gärna kan bytas ut mot strösocker rakt av för det är typ ändå samma sak osv osv…….)
    Kram!

    Svara
  3. Charlotta Sofia springer o trimmar skriver:
    28 januari, 2015 kl. 18:50

    Gillar det där med att glutenfria bröd ofta är så snabb-bakade och smidiga att göra! Ska testa detta 🙂

    Svara
  4. Pingback: Skosulan.com | Hälsotemat fortsätter med chia och BLT
  5. Fanny skriver:
    28 januari, 2015 kl. 16:29

    Med risk för att låta otrevlig nu men vilken onödig kommentar av kikki. Om man nu undrar om man kan byta ut något måste man ju inte börja med att säga hur dåligt en ingridiens är. Börja med att indirekt dissa liksom.

    Svara
  6. Sara skriver:
    28 januari, 2015 kl. 15:08

    Kikki: jag har ingen aning faktiskt. förmodligen.

    Svara
  7. KikkiSandström skriver:
    28 januari, 2015 kl. 14:56

    Majs innehåller mycket socker. Antar att jag kan byta ut majsmjölet mot mandelmjöl som ju även passar oss lchf:are.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA