Champagne och chiapudding hör till den gångna helgens mesta intag av mat och dryck. Man kan säga att det var så vi började och slutade dagarna. Åsa kunde det här med att blanda till en perfekt chiapudding med alldeles rätt konsistens och jag tänkte avslöja hennes recept (sorry Åsa):
1. Var noga med måtten! Om jag inte minns fel så använde Åsa 2 dl havremjölk och 3 msk chiafrön.
2. Rör massor innan du ställer den i kylen på kvällen! Rör runt först när du blandar, gå och typ borsta tänderna och rör när du kommer tillbaka. Och så kan du passa på att röra en tredje gång efter några minuter till.
Jag gjorde en riktig norrländsk variant av chiapudding och hade på lite hjortron under all min andra topping!
[insert][/insert][insert] [/insert]
7 kommentarer
Marja: ja, blir bra smakbrytare
Maria: nä, funkar fint att äta med tesked. jag har övat… 🙂
Anna: haha, testa med annat än vatten?
Har svårt att få till proportionerna och tycker det skiljer mellan olika fabrikat på chiafrön. Sist blev det mest chiavälling (risenta). Eller så stod jag och drömde när jag hällde upp vattnet och glömde räkna decilitermåtten….
Ser snyggt ut att lägga upp i en glasburk. Och det ser gott ut med all topping men är det inte svårt att låta bli att äta upp toppingen innan man kommit ner till Chiapuddingen? 😉
Vilken kombination av mat och dryck 😉 jag tycker det är så gott att blanda ner hallon i puddingen också. Jag tycker konsistensen bir så bra då!
Isabella: inte innan man äter, man gör chiapuddingen på kvällen eftersom den ska stå över natten.
Borsta tänderna innan man äter?