Det kan mycket väl vara så att alla tror att jag äter chiapudding till frukost typ jämt. När några vänner var på besök så tog de för givet att det skulle serveras chiapudding till frukost – något de aldrig ätit förut. Nu äts det chiapudding för glatta livet hemma hos dem. Även helgen i Idre bjöd på chiapudding innan skidåkningen. Med det sagt så äter jag också annat. Ibland.
Nu när det närmar sig jul ville jag ha en frukost som smakade jul och det passar sig ju bra att chiapudding går att variera i det oändliga.
På kvällen hällde jag chiafrön i mjölk och kryddade med kardemumma och kanel. Det fick stå i kylskåpet över natten. På morgonen mosade jag banan vilket fick bli mellanlager – och lade lingonsylt ovanpå. Sedan strösslade jag över pumpakärnor och ringlade lite honung på toppen.
Äter du chiapudding? På vilket sätt gör du den – och vad har du för topping?
[insert][/insert][insert] [/insert]
12 kommentarer
Å tack för alla läckra chiapuddings förslag. Det blir att beta av en efter en. Mums.
Vill även tacka för dina senaste poddar Sara. Tummen upp, så bra båda två fast på olika sätt (så olika ämnen)
Det där med cancern berör nog de flesta av oss. Fint hur ni behandlade det.
Jag har ju själv gått igenom det där, och när sköterskan ringde mig för att boka tid till läkaren sa jag precis sådär, jag har inte tid. Jag ska jobba skift då.
Man reagerar lite märkligt minst sagt.
Jag ska inte tjata på mer om det men ville bara ge lite feedback. Det är tankvärt.
Verkligen.
Jag har haft osötad mandelmjölk till puddingen och senaste gångerna kryddat med carobpulver – kan det vara anledningen till att puddingen inte satt sig utan varit lös efter en natt i kylskåp? Jag har provat att öka mängden frön men det hjälpte inte.
Bästa toppingen tycker jag är blåbär, lätt att ta ur frysen och smakar gott! Puddingen i sig smakar ju faktiskt inte så mycket…
Kakao och stevia blandar jag i min pudding för att den ska ha en chans att konkurera med havregrynsgröten 🙂
Mm, nu står en sån goding och väntar på mig i kylen. 🙂 Jag kör mest på den klassiska vanilj och toppar med blåbär. Tycker däremot att puddingen kan bli lite klumpig, brukar ni behöva vispa om den på morgonen?
Jag köpte mina första chiafrön förra veckan, tack för recepttips, ska definitivt testas!
Havremjölk, chafrön och fryst mango som får stå i kylen över natten. Sedan tärna i ett päron på morgonen. ALLA morgnar. Längtar till frukost när jag går och lägger mig.
Jag kryddar med kardemumma året runt, helst färskmald, och toppar med bär och hampafrön. Helst gör jag den på kokosmjölk, men vanlig mjölk duger det med.
ps. du har en passning till dig på min blogg 🙂
Åhh vad många härliga tips på smaksättning. Jag gillar att servera min pudding med en klick kesella samt physalis och blåbär.
Chiapudding är så gott! Jag brukar göra min på kokosmjölk och krydda med pepparkakskrydda! Blåbär och mandelsmör är jättegott till 🙂
Jessica: låter sjukt gott, måste testa!
Åh, det låter jättegott. Själv gjorde jag en saffrans chiapudding till em fika idag 😉 Också jättegod. Hade ingen topping på men kan tänka mig att solrosfrön eller pumpakärnor skulle smaka fint 😉