Grönkål har varit hett länge och jag har gjort grönkålschips ett par gånger nu. Grönkålschips är tillsammans med kanderade nötter schyssta snacks man lätt gör själv och som dessutom boostar hälsokontot. En ytterligare bra grej är att man kan variera det massor!
Hemligheten med grönkålschips enligt mig är att lägga bladen i en bunke och röra om tillsammans med olja och smaksättning så att det når in under bladen. Repa dessutom grönkålen så att du inte får med stammen i mitten för den är inte så god.
Jag smaksatte mina chips med salt och chili medan Mary smaksatte sina med rosmarin.
När du blandat bladen ordentligt i bunke så lägger du ut dem på bakplåtspapper och skjutsar in i ugnen på runt 200 grader. Håll koll på dem så att de inte bränns. Runt 8-10 minuter i ugn brukar vara lagom.
Nästa grönkålsrecept blir i smoothieform. Jag har fått nys om ett recept jag måste testa. Har du något tips med grönkål?
[insert][/insert][insert][/insert]
10 kommentarer
Det ska jag göra!
Martina: haha ja testa peanut cupsen, sjukligt goda. gör några solhälsningar för min skull på lördag!! 🙂 ps. tusen tack!
Alltså – löjligt snygg hemsida. Love it!
Tack för grönkålstipsen, har tyvärr inte kommit längre än till chirre & smoothie så har inget nytt att dela med mig av. Tänkte även testa tre-lager-perfektion-baket som du tipsade om häromdagen. Inspiration highway!
ps. Jag och några vänner har en inspirationsdag fylld av träning på lördag, och den är döpt efter din blogg.. mer TRÄNINGSGLÄDJE åt folket <3 Hoppas det var ok 😉
Kram!
Linda: åh, låter gott! gör man nåt med grönkålen innan man blandar i?
Här i Holland där jag bor är det populärt att göra Boerenkool (Bondekål) med grönkål. Det är typ som potatismos, också blandar du i grönkål och bacon, som du äter med en god korv och senap! Ser ut såhär: http://www.growinghomeblog.com/boerenkool-met-worst/ Mums!
Marja: ja det är det verkligen! och jag ska göra dina nötter!
Jag gjorde grönkålschips förra julen. Snart dags igen tror jag!
Katrin: kul att du gillar!
Gabbi: sänk värmen låter det som! och ja, blanda i bunke så oljan når överallt!
Jag testade grönkålschips igår, men mina blev helt svarta efter bara några minuter.. Jag ska testa igen med att blanda de i en bunke tillsammans med olja. Har du något annat tips för att undvika att bränna de? 🙂
Skoj med alla recept! Dom senaste dagarna har du skrivit fler som jag vill testa 🙂